Tomas - Ung pappa till Sophie

Rädda mobilen, död eller levande

Publicerad 2011-10-31 16:30:30 i Allmänt

Jag håller på att uppgradera mitt operativsystem i mobilen, och det kommer ta ungefär 30 minuter. Det betyder att min mobil måste ligga framme med en tenkikälskande bebis som springer runt. Kommer min älskade mobil överleva detta?

Bollhuvud

Publicerad 2011-10-31 15:31:31 i Allmänt

Sophie sover och jag sitter här och dricker Varma Koppen med svampsmak. Den innehåller bara 3% svamp och det skrämmer mig lite, eftersom det innebär att den goda smaken måste komma ifrån något härligt kemiskt.

Bianca ska göra ett album med massor av bilder från Sophies första år, så vi har suttit och kollat igenom vilka bilder vi ska använda.

Kolla vilket runt huvud hon hade i juni. Vill man inte bara ha det som en lite goseboll?


Nästan frisk

Publicerad 2011-10-31 11:32:28 i Allmänt

Nu mår jag bätte efter två dagar med sängliggande och alvedon. Jag är inte helt frisk, men jag kan i alla fall göra saker utan att känna mig helt död. Sophie klarade sig helt från sjukdom. Kräkningarna berodde nog på att hon fick lite för mycket välling, eller så är hon bara starkare än mig och klarade sig utan att vara mesig och ömklig i två dagar; de säger ju faktiskt att kvinnor inte blir sjuka lika lätt som män.

Sophie har nu lärt sig att säga mamma! Det är dock skillnad på att säga mamma och att kunna mena det. Hon går i alla fall runt och säger mama eller mamama utan någon egentlig anledning, men det kommer nog snart. Det är helt otroligt hur snabbt tiden går. Hon börjar snart prata liksom, och det känns som om det var igår som hon föddes... Hjälp.

Sjuk pappa

Publicerad 2011-10-29 18:49:06 i Allmänt

Förlåt att jag inte skrivit något inlägg idag, men jag har legat i sängen hela dagen. Jag har ingen aning om vad för sjuk jag är, men jag mår illa och har feber.
Det kan ha varit Sophie som smittat mig eftersom hon kräktes tre gånger i natt. Först vid typ tio hörde jag att hon lät konstigt, så jag gick in för att kolla  till henne och så stod hon i sängen på alla fyra och kräktes ner allt. Då tvättade jag och Bianca henne men sen när Bianca skulle vagga henne till sömn så kräktes hon ner Bianca och golvet. Sen vid klockan fem så kräktes hon igen i sängen. Det var minst sagt en händelserik natt. Det är ganska hemskt att vad Sophie än gör så är hon gudomligt söt.


Förlåt om inlägget är konstigt, men jag har väldigt ont i hvudet och orkar inte läsa igenom innan jag postar.
Nu ska jag snart ta två alvedon och gå och lägga mig.

Frågor och svar

Publicerad 2011-10-28 21:27:10 i Frågor och svar

Fråga: tar du om hand om henne själv?

Svar: På dagarna tar jag mest hand om henne själv, om ingen annan är hemma och kan avlasta mig vid behov, men sen när Bianca och resten av familjen kommer hem på kvällen så hjälper alla till. Sophie är dock ganska självgående.

Rosa bandet och lax

Publicerad 2011-10-28 18:46:18 i Tankar

Jag köpte ett rosa band igår på väg hem från öppna förskolan igår, och det slog mig hur snåla vi människor är. Det enda gångerna som vi ger pengar till välgörenhet är då vi får något tillbaka. Det räcker inte med att man donerar en slant för att man vet att det man gör är bra utan vi måste ha någonting tillbaka. I rosa bandets fall får man ett band som visar andra hur snäll och godhjärtad man är. Detta gäller självklart inte alla men jag vet att åtminstonne jag känner mig lite träffad av min text.



Jag har precis vaggat Sophie till sömns eftersom hon inte ville somna med välling. Stackarn börjar bli lite förkyld och snorar som något som snorar väldigt mycket. Det var lite av en plåga att vagga henne eftersom hon luktade som laxen hon fick till middag. Jag bad min syster och mor att köpa lite burkmat till Sophie ifall jag/vi inte har tid eller ork att laga mat till henne, och de kom hem med 90% lax; laxpasta, lax och potatis och laxlasagne med mera. Jag tycker att laxlasagnen låter väldigt underlig. Hör lax verkligen hemma i lasagne? 

Nu är det min tur att äta middag. Jättegod köttgryta serveras. Mums.

Inte simning

Publicerad 2011-10-28 16:41:31 i Allmänt

Sophie var inte alls sugen på att bada idag. Det kan ha berott på att hon var hungrig, trött eller pappig - eller kanske en härlig kombo av alla tre. Hon blev jätteledsen så fort jag försökte leka med henne i vattnet så vi satte oss i trappan som ledde ner i basängen och kollade på när de andra lekte.

När vi gick in i omklädningsrummet för att duscha av oss och gå blev hon jätteglad igen.



Efter att ha badat gick vi och några andra föräldrar till en kinesisk restaurang vid Fridhemsplan och åt buffé. Sophie älskade vårrullar och friterad kyckling, och jag håller faktiskt med; de är bäst. 



Jag är inte så hemma på Kungsholmen, och hittade inte alls till tunnelbanan men Maria, med dottern Elvira, visade vägen till Västermalmsgallerian där vi kollade in PoPs rea.
Jag köpte min efterlängtade Fuskpolo och för alla er som inte vet vad det är, antagligen de flesta, så kan jag berätta att det är som en polotröja fast bara halsen och lite över bröstet. 



Nu ska jag, Bianca och Sophie ut och leka i parken. Vi hörs!

Den lilla människan

Publicerad 2011-10-28 08:17:18 i Allmänt

Sophie såg faktiskt nästan utan som en liten människa igår när hon sov. 



Nu måste jag se till så att jag och Sophie är klar. Den sista fredagen varje månad så anordnar de en utflykt för föräldrarna och barnen, och idag ska vi iväg och bada bebisim. Det ska bli jättekul eftersom Sophie verkligen älskar att bada. Ni skulle ha sett henne i Kroatien i somras. 

Jag ska försöka få lite bilder och avlägga en rapport om utflykten senare idag.

HEJ!

 


ÖF och piano

Publicerad 2011-10-27 22:04:32 i Allmänt

Sophie sover och jag har precis värmt honungsmjölk med ingerfära och kanel. Jag är inte så säker på delen med ingerfära i mjölken, men min mor sa att det var väldigt gott så jag får helt enkelt lita på henne.
Jag lovade ju att lägga upp lite bilder från öppna förskolan, och jag är faktiskt en person som brukar hålla vad jag lovar även om det ibland kommer lite sent.



Bilden ovan är inte Sophie, hon låg under bebisen som ni ser på bilden här under.




När vi kom hem så spelade Sophie lite piano. Det är väldigt kul att hon tycker det är roligt med musik, vi har gjort vårt bästa för att få henne att bli musikalisk: vi spelar musik och dansar med henne, låter henne spela piano, blockflöjt och gitarr och vi gav henne ett litet leksakspiano från Kalikå i födelsedagspresent. Hon ska få en liten bebigitarr i tvåårspresent, men det får ni inte säga till henne!





Nu har jag suttit här och skrivit på det här inlägget så pass länge att jag druckit upp min mjölk. Jag fick ont i halsen och magen, och jag tror att det beror på ingerfäran. Elaka mamma lurade mig!

Godnatt!

En mulen dag i oktober

Publicerad 2011-10-27 16:42:15 i Allmänt

Då har jag återvänt hem efter en dag på öppna förskolan. Jag är jättedegig i huvudet och Sophie sover så jag kan ta en liten efterlängtad paus. 

Sophie sov bara 20 minuter i förmiddags så hon var lite grinig på tunnelbanan på väg dit, men när vi väl var framme blev hon jätteglad och sprang runt och lekte - mest med sig själv... Hon är fortfarande lite av en ensamvarg och sitter gärna ensam med en bok, men hon lär ju börja leka med andra barn lite mer snart.

När det bara var en timme kvar på öppettiden var Sophie hur trött som helst, så hon sprang och la sig ner på mattan och tog en liten vilopaus. Det var hur gulligt som helst, men varje gång jag försökte fota henne så började hon leka igen. Hon måste ha ett sjätte sinne som säger åt henne hur och när det är läge att reta pappa, men efter många försök med både system- och mobilkamera lyckades jag fånga henne på bild!



Jag har lite fler bilder, men de lägger jag upp senare eftersom Sophie precis vaknade.

Sjuk mamma

Publicerad 2011-10-27 09:10:35 i Allmänt

Bianca kände sig sjuk idag och valde att stanna hemma och sova lite, så nu ligger hon och myser i sängen medan jag sitter här, dricker te och läser DN samtidigt som jag försöker hindra Sophie från att leka med sin älskade traktor utan att göra henne alldeles förkrossad.

Traktorn har massor med häftiga knappar och framkallar massa djur- och traktorläten och om man trycker på bondeföraren brister han ut i en härlig hillbillysång som etsar fast sig i hjärnan direkt. För att vara lite snäll försöker jag alltså hindra Sophie från att väcka resten av familjen med denna monstertraktor.



Jag måste ha skrivit något väldigt spännande igår för när jag tittade till bloggen lite snabbt när jag vaknade hade jag fått hela fem fina, nya kommentarer från främmande människor. Jag tror inte jag fått kommentarer från personer jag inte känner förut, och jag fick till och med två frågor!!

20 år och mamma undrade om jag och Sophies mamma fortfarande var ihop och svaret på den fråga är: det är vi. Bianca är både Sophies mamma och min flickvän. 

Amanda undrade hur jag mådde och just nu är jag ganska trött, men det hör ju till att vara förälder!

Till er andra tackar jag för dom fina kommentarerna och hoppas att ni fortsätter att läsa min blogg.

Förskola och fotografering

Publicerad 2011-10-26 16:43:14 i Allmänt

Sophie klarade sin första photoshoot galant. Hon hade sovit dåligt på förmiddagen och var lite grinig men när jag smällde i henne en smoothie och lite skorpa så blev hon ett litet energiknippe som superglad. På själva fotograferingen var hon hur gullig som helst; hon satt på en liten fårfäll och skrattade med tungan ute.

Tyvärr fick inte jag vara med på någon bild, och jag fick inte fota fotograferingen heller, men ni får själva se hur söt hon var när bilderna kommer om några veckor. Jag tog dock lite bilder själv, men de blev inte så bra eftersom jag måste ha knasat till det med inställningarna på kameran. Jag kan inte riktigt behärska systemkameran när jag kör helt manuellt, men jag lär mig!








Nu vaknar nog Sophie snart, så jag ska ta och läsa lite medan jag fortfarande har tid. Hej så länge.

30% rea på PoP!!!

Publicerad 2011-10-26 10:44:04 i Allmänt

För två år sedan hade jag precis blivit ihop med Bianca, och jag satt den mesta tiden av min fritid framför datorn och spelade datorspel. Nu sitter jag här och blir fullkomligt överlycklig över att Polarn o Pyret har rea och spenderar all min fritid med min söta lilla dotter. Det är roligt vilka tvärvändningar livet gör.

Sophie måste köpa något som värmer halsen så jag hade tänkt kolla på fejkpolos, men istället råkade jag fastna på blusar, klänningar och annat sött. Heh. Det är inte riktigt bra eftersom hon verkligen har alldeles för mycket kläder redan, vi får knappt ner mer i hennes garderob.

Men titta bara på den här söta blusen.
BLUS BARN

Och föreställ er en liten härligt knubbig bebis i den här. Hon skulle ju se ut som en liten sjöstjärna!

FILT/OVERALL NYFÖDD

Jag måste nog tygla mig lite innan jag blir någon form av bebikläder-shopaholic. Det är nog bäst att sätta ner foten och säga att vi bara får köpa sånt som hon verkligen behöver. 


På vägen till farmor

Publicerad 2011-10-25 21:22:09 i Allmänt

Sophie passade på att bilda sig lite när vi var på väg till farmor tidigare idag. Hon kommer bli otroligt smart med tanke på att hon leker så mycket med böcker. 



Hon ser dock väldigt trött/uttråkad ut.


Meninglöst

Publicerad 2011-10-25 12:44:12 i Allmänt

Här kommer ett helt meningslöst inlägg med en söt bild på Sophie.



Nu ska vi göra oss i ordning så att vi kommer iväg till Farmor Ylva någon gång snart.


Måndag kväll

Publicerad 2011-10-24 22:05:24 i Allmänt

Att försöka få Sophie att sova är verkligen en svår konst. Hon brukar vanligtvis gå och lägga sig vid halv nio, men ibland visar hon tecken på att hon är sömnig redan vid kvart i åtta. Då ger vi henne självklart välling så att hon får sova när hon vill det och ibland somnar hon faktiskt, och det är jätteskönt eftersom det betyder mer tid till oss själva, men ibland så dricker hon upp vällingen, ställer sig upp i sängen och ropar glatt ut till oss. 

Vällingen ger henne en energikick och hon vill upp och leka till halv tio. Det är inte så kul eftersom tiden mellan då hon somnat och då vi går och lägger oss är i princip den enda tiden på dygnet då vi kan koppla av och göra vad vi vill.

Idag har vi i alla fall varit på en öppen förskola i närheten av där vi bor och lekt med bebisar. Sophie hade det jätteroligt och kramade alla barn så fort de kom innanför dörren. Vissa blev glada, men de flesta blev rädda och ledsna; hon är nog lite för närgången. 



Jag fick en glad nyhet där: det kommer en barnfotograf dit på onsdag och fotar barnen. Jag trodde att hon var där förra onsdagen och att jag därav missat det, men nu kommer vi få nya och fina bilder på Sophie. Jag ska be henne ta en bild på mig och Sophie också, eftersom jag knappt har några fina bilder på oss. Jag lägger självklart upp bilderna här sen.

Titta förresten så liten och söt hon är. Man skulle kunna tro att hon är en liten utomjording.




Skola

Publicerad 2011-10-24 11:23:40 i Allmänt

Nu sitter jag här i skolan medan mormor passar Sophie. Är jag en hemsk människa som brukar stanna lite extra utanför ytterdörren när jag går för att höra om Sophie blir ledsen när jag går? Är jag en ännu hemskare människa om jag känner mig lite glad om hon blir ledsen?

Jag sitter här och skriver på mitt miljöarbete och upptäcker att jag har ett problem: jag tror att arbetet kommer bli för långt. Det är faktiskt jobbigare än om man misstänker att arbetet kommer bli för kort. 

Nu borde jag nog arbeta igen. Hej.

Knäppis

Publicerad 2011-10-24 08:23:00 i Allmänt

Sophie är en riktig liten knäppis. Hon sitter och leker med en gammal barnmatsburk samtidigt som hon äter på en riskaka, och sen stoppar hon ner kakan i burken och försöker ta upp den igen genom att stoppa ner hela handen. Hon fastnar såklart och jag räddar henne från den läskiga burken, men sen gör hon om samma sak om och om igen.



Det är synd att det är så dåligt ljus nu på morgonen, så att jag måste använda mig av den inbygda blixten i kameran. Jag avskyr den. 

Nu ska jag duscha och göra mig fin, och Sophie ska leka lite med farfar Anders.

Flytt

Publicerad 2011-10-23 21:22:48 i Allmänt

Nu ligger äntligen Sophie i sängen och sover, så jag kan sätta mig ner och skriva utan att hon stör. Hon var hur hyper som helst och ville bara springa runt och leka, men klockan nio tyckte jag att det räckte med lek och i princip tvingade henne till att sova.

Eftersom det är söndag så har vi flyttat över till mina föräldrar, och ska nu bo här i en vecka. Bianca stannade kvar en extra natt hemma hos sig så att hon kunde plugga ostört och sova ut ordentligt. Det tär verkligen på krafterna att ha en ettåring som kutar omkring och envisas att leka med sånt som är livsfarligt att leka med; typ ugnar, vingliga cd-ställ och diskmaskiner.

När vi kom hit så såg vi att Sophies gammelfaster lämnat en födelsedagspresent; hon kunde tyvärr inte komma på kalaset vi höll för Sophie och kunde därför inte ge presenten. Presenten bestod av en låda med hål i olika former, och tillhörande klossar som matchar hålen. Sophie tyckte presenten var jätteroligt och lyckades till och med få i en kloss, alldeles själv.






Efter att hon lekt lite med sin nya leksak var det dags för middag; lax och pasta. Sophie åt glatt medan farmor Ylva  fotade oss.



Sådär ser jag alltså ut när jag har på mig casual-tshirt och inte har vax i håret. Sophie ser lite ut som en hobbit jämfört med mig.

Nu ska jag kolla lite på Glee och sen lägga mig och sova. Vi hörs när vi hörs.
Godnatt


Att koppla hundar är kul

Publicerad 2011-10-23 15:07:58 i Allmänt

Det är intressant hur smarta barn är. De ser att vi gör på ett visst sätt och sedan härmar de oss. Sophie vet till exempel att kopplet hör ihop med hunden och brukar ta det och försöker sedan sätta det runt Whitneys hals. Whitney är inte lika förtjust i detta som Sophie är eftersom hon inte brukar vara så snäll mot vovven.



Här är en bild från idag: Morfar Magnus var ute och klippte en väns hund, och Whitney fick också vara ute och leka runt i området. Sophie hittade Whitneys koppel och gick runt och letade efter henne för att kunna sätta det på henne. Väldigt sött!

Sophies dag i bilder - den 22/10

Publicerad 2011-10-22 16:36:49 i Sophie

Det har varit otroligt fint väder idag, varmt för omväxlingen. Vi hade som sagt städdag i föreningen, så Sophie har varit ute väldigt mycket medan jag städat och fotat henne.

Här är lite bilder på vad Sophie har gjort idag.



Hon har varit otroligt hjälpsam med skottkärran. 



Hon åt lunch med Mamma och Pappa, på fiket som ligger i området.



Hon har klappat hundar. Här klappar hon vår hund Whitney...



... och här klappar hon grannhunden Goofy.



Hon har brottats med grannpojken Leo...



... och gungat tills hon nästan dog av skratt.



Men sen ramlade hon på den leriga marken, blev ledsen och ville gå hem.

Nu ligger hon i sin säng och dricker välling och förhoppningsvis somnar hon snart, men eftersom vi hör lite glada rop från rummet tror jag inte hon är redo för att sova än...

Telefonbebis

Publicerad 2011-10-22 16:03:54 i Allmänt

Sophie har två stycken trasiga mobiltelefoner som hon får göra vad hon vill med. I början tyckte hon att det var roligt att bara slå och pilla lite på dem, men efter ett tag började hon sätta den mot örat och "prata", som om hon pratade med någon. Det är mycket sött, men det får mig att undra om vi verkligen pratar så mycket i telefonen här hemma? Eftersom hon måste lärt sig det från någonstans gör vi antagligen det...

Ibland när hon inte har någon telefon i närheten brukar hon även ta upp och prata med diverse andra leksaker: gossedjur, klossar, böcker. Dagens barn börjar använda sig av teknik så tidigt. Snart vill hon säkert ha en egen iPhone.


Arbeta och leka

Publicerad 2011-10-22 10:08:32 i Allmänt

Morfar och Vovven är ute och städar på gården, och Mormor och Sophie tittar på från fönstret.



Sen hoppade hon  ner på golvet och blev jätteledsen för att de försvann.



Nu ska vi klä på oss så att vi också kan gå ut på gården och  städa/leka. Det är städdag i bostadsrätten och det tycker Sophie ska bli jättekul.
Hej.

Utseende: Okänd

Publicerad 2011-10-21 22:26:01 i Allmänt

Jag kom på att ni ännu inte vet hur jag ser ut. Troligen består dock min läsarkrets än så länge av personer som jag känner, så ni vet nog hur jag ser ut. Men i praktiken vet ni inte det, och det tycker jag är lite spännande; det ger mig en liten maktkänsla.

Jag skulle ju faktiskt kunnat se ut så här...



... men det kan jag avslöja att jag inte gör. Det där är ju Aragorn, och det vet nog de flesta.
Det skulle dock varit ganska coolt om jag såg ut så.

Nu ska jag gå och fixa mig innan jag går och lägger mig.
Godnatt.

Katten och Nallen är räddade

Publicerad 2011-10-21 21:27:22 i Allmänt

Jag tyckte så synd om Sophie, Nallen och Katten (kanske lite mer synd om Nallen och Katten, de fick trotsallt hela sin värld sönder riven av en energisk bebis) så jag tejpade ihop boken igen. Då blev de glada igen, alla tre. 

Titta bara!



Sophie ligger förhoppningsvis och sover nu, men hon kanske fortfarande ligger och snuttar på vällingen och blir ledsen snart när den är slut. Jag och Bianca ska precis sätta oss och kolla på det nya avsnittet av Vampire Diaries. Japp, jag tittar på Vampire Diaries. Jag tittar på Gossip Girl också, och jag tycker faktiskt om Twilight-serien; både böckerna och filmerna. 

Det är jag faktiskt stolt över.

Vi hörs någon annan gång.
Adieu.

Skola

Publicerad 2011-10-21 14:22:25 i Allmänt

Nu sitter jag här i skolan och saknar Sophie. Eftersom jag bytt från en estetisk gymnasielinje till en samhällslinje har jag missat några kurser (Samhällskunskap, Geografi och Naturkunskap) som jag måste läsa innan jag kan börja andra året direkt nästa år. Istället för att jobba med Miljöpartiet och dess miljöprogram sitter jag här och tittar på bilder och videoklipp på henne.

Igår lärde sig Sophie att det är väldigt intressant och lustigt att snurra och bli yr. Titta bara på det här videoklippet:



Vi hörs sen.

Sophie went awol

Publicerad 2011-10-21 10:46:49 i Allmänt

Sophie är booooorta. Jag bad hennes mormor T (hon vill inte ha sitt namn i bloggen, tråkmåns) ta hand om henne en halvtimme så att jag skulle få sova lite, och sen råkade jag sova lite för länge och nu är de borta! Snyft!

Bokmassaker

Publicerad 2011-10-20 19:49:07 i Allmänt

Jag fick en fråga om vilka Sophies favoritböcker var. Just nu älskar hon böckerna Vem är arg och Vems bebis, skrivna av Stina Wirsén och två helt vanliga pekböcker med bilder i; Sophie är väldigt duktig på att leta upp och peka på bananen.

Apropå böcker så råkade Sophie riva ut en sida ur en av Stina Wirsén böckerna. Nallen och katten blev otroligt ledsna över det och började gråta.



Nu ska jag göra Sophie i ordning så att hon kan gå och lägga sig.
Godnatt hälsar Sophie.

Ensamvarg

Publicerad 2011-10-20 17:18:22 i Allmänt

Nu har jag och Sophie kommit hem, precis i tid så att vi slapp smälta i regnet. Vi har varit på öppna förskolan för Unga Föräldrar, som ligger vid Södra Station på Södermalm. Det är Stadsmissionen som har en verksamhet som kallas för Unga Station där. I Unga Station ingår det föräldrautbildning och öppen förskola för personer under 23 år som ska ha eller har barn.  Ni kan läsa mer på http://www.stadsmissionen.se/Barnochunga/Unga-Station/Unga-foraldrar/.

Sophie älskar verkligen att vara där eftersom det finns massa andra barn som hon kan leka med och lära av, men när vi är där vill hon inte alls vara med mig; så fort vi kommer innanför dörren springer hon iväg själv och leker
med andra barn, men ibland vill hon vara ensam.

Just idag gick hon in i ett tomt rum och satte sig och läste där för sig själv. Hon försvann ett tag och jag undrade var hon tog vägen och gick iväg för att leta rätt på henne och så hittade jag henne ensam med en bok.





Hejdå.

Trötter

Publicerad 2011-10-20 11:09:30 i Allmänt

Om någon undrar så är det är så här en otroligt trött bebis som somnar några sekunder senare ser ut. Lilla Sophie var helt slut och somnade klockan kvart i tio, en timme tidigare än när hon brukar somna.

Godmorgon Världen

Publicerad 2011-10-20 09:35:22 i Allmänt

Nu är både jag och Sophie påklädda och färdigätna, fast Sophie är inte riktigt nöjd med sin tröja så hon tar av sig den hela tiden. Det är lite jobbigt att de tider som Sophie är som gladast och roligast att vara med är de tider som jag är som tröttast och tråkig att vara med.

Vet någon förresten om det går att skicka bilder och skriva blogginlägg direkt från mobilen, utan att behöva gå in i webbläsaren? Någon app? Jag har en Sony Ericsson Xperia x10 Pro.
Eftersom jag inte fattat hur jag får upp mobilbilderna i bloggen får ni nöja er med en bild som jag tog för några veckor sen när jag och Sophie var ute och lekte i lekparken.
Den där bilden togs för knappt tre veckor sedan, men då kunde man vara utomhus i bara tjocktröja, men nu behöver man jacka, halsduk och vantar. Höstväder är inte jättemysigt, fast höstkläder är snyggast på året.
Hej så länge.

Hejsan och välkomna

Publicerad 2011-10-19 18:59:38 i Allmänt

 

Jag heter Tomas, jag är 17 år och har en dotter som heter Sophie och som fyllde ett år den 23 september.

 

I denna blogg skall jag skriva om mina och Sophies vardagar, vad vi tycker om världen och kanske lite annat också som jag inte kommer på just nu.

 

Men vilka är egentligen Tomas och Sophie?

Vi börjar väl med mig.  Jag heter som sagt Tomas och jag är 17 år gammal, född år 1994. Jag skulle inte påstå att jag är en vanlig ungdom, eftersom jag tvivlar att normala ungdomar har barn, men om man bortser från Sophie skulle jag nog tro att jag går under kategorin vanlig ungdom.
Just nu bor jag med Sophie och Bianca, som är min flickvän och Sophies mamma,  hos våra föräldrar i Stockholm.
Jag har gått första året på gymnasiet på Kulturrama, men har tagit ett år ledigt för att vara hemma med Sophie och ska nästa år börja andra året på samhälleslinjen.


När jag inte är med Sophie tycker jag om att vara med Bianca, spela musik och sjunga, sitta länge på toaletten, kolla på tv-serier, fotografera, klättra på fasader, ta långa, varma duschar som tär på miljön, shoppa kläder och åka rullskridskor.

 

Och nu kommer vi alltså till Sophie. Vem är Sophie? Kan man egentligen berätta så mycket om en person som knappt upplevt livet? Absolut.

 

 

  • Sophie föddes den 23e september 2010.
  • Hon har liksom de flesta barn lite för mycket energi för sina föräldrars bästa.
  • Till mat tycker hon om att äta Hipps Spaghetti Bolognese men annars brukar all frukt slinka ner. När det gäller hemlagad mat väljer hon att vara vegetarian, och det tycker jag och Bianca är bra eftersom köttkonsumtionen är så dålig för miljön.
  • Hon började gå när hon var tio månader och springer i dagsläget ungefär som Usain Bolt inte gjorde i VM.
  • Hon behärskar ett ord: där, eller dääääähh som hon själv säger. Man skulle kunna tro att det är svårt att få det man vill när man bara kan säga en sak, men det är helt fel; med hjälp av olika betoningar kan hon fråga vad något är, berätta att hon vill ha något eller bara peka på något som hon tror vi tycker är intressant. Typ hundar och träd.  Ibland säger hon också mamamamamama eller dadadadada, men jag är inte säker på om hon verkligen menar pappa och mamma eller om hon bara pratar goja.
  • När man sätter på musik brukar hon dansa genom att stampa på stället och svänga med armarna, och hennes två favoritlåtar är Fest hos Mange av Mange Makers och Bad Romance av Lady Gaga.
  • Hon har fyra absoluta favoritleksaker och de är fyra böcker som hon älskar över allt annat. Kanske till och med mer än mig och Bianca.

 

 

Ja. Jag skulle kunna göra listan längre, men det tar sån tid, men ni ser i alla fall att det finns en hel del man kan berätta om en liten ettåring.

 

Det tycker jag var en bra presentation. Om det är något som ni tycker jag missat får ni helt enkelt skriva en kommentar så ska jag göra mitt bästa att svara på den. Förresten ljög jag om fasadklättringen och rullskridskorna.
Vi hörs och ses i framtiden.

 

Adieu.

 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela