Tomas - Ung pappa till Sophie

Lördagsplaner

Publicerad 2011-11-30 20:48:18 i Tankar



På lördag ska troligen jag och Bianca äta middag ute och efter det kolla på Breaking Dawn. Vi måste bara kolla om någon kan passa Sophie. Har ni sett filmen? Tyckte ni att den var bra?

Vi har försökt vänja Sophie vid att somna själv vid vällingflaskan genom att låta henne somna med den i min famn, och nu ska vi prova om det har lyckats. Jag är inte helt säker på att hon är tillräckligt trött, men jag hoppas att hon inte dricker klart vällingen och blir hyper. Snart måste hon verkligen ändra sina sömntider så att hon bara sover en gång om dagen, för hon är knappt trött på kvällen och då är det jättesvårt att få henne att sova. Det kommer väl av sig självt, hoppas jag...


Kycklingpasta

Publicerad 2011-11-30 12:23:17 i Tomas

Pasta med kycklingsås kan vara världens enklaste och godaste maträtt. Stek lite lök och kyckling, häll i grädde och kryddor och koka upp pasta. Klart. 


Behind the scenes

Publicerad 2011-11-30 11:46:02 i Sophie



Det var faktiskt Bianca och inte jag som tog bilderna på Sophie när hon badade, så här får ni ett litet metafoto på dem. :)

Bebisen har badat

Publicerad 2011-11-29 21:54:08 i Sophie

Klantigt. Bianca skojade tydligen bara om att hon hade sett påsen från Hollister. Nu vet hon dock eftersom hon läste det på min blogg.


Ikväll badade vi bebisen. Stackarn blev jättetorr, så vi var tvungna att smörja in henne ordentligt. Det är jättemysigt att smörja in henne! :)


Julklappar

Publicerad 2011-11-29 18:37:34 i Allmänt

Jag skrev inget igår. Förlåt. Jag hade inget att skriva om och då tycker jag det är bättre att inte skriva alls än att skriva något meningslöst bara för att.

Eftersom jag inte skulle ha några lektioner på eftermiddagen bestämde jag mig för att ta med Sophie in till stan och köpa lite julklappar. Det är ju ungefär tre veckor kvar till julafton. Det är ju egentligen ingenting! Är det bara jag som känner att tiden går så mycket fortare när man blir äldre? Jag minns att när jag var liten så var hela december en lång plåga eftersom tiden gick så himla långsamt. Nu känns det snarare som om tiden går för fort. Hur ska jag hinna köpa alla julklappar?! 

Vi åkte som sagt in till stan vid tvåsnåret, och Sophie var riktigt trött så hon var lätthanterlig för en gång skull. Det är helt omöjligt att åka in till stan med en energisk bebis. Fast allt är förståt jobbigt med en energisk bebis...

Första stoppet var Åhléns där jag köpte en av julklapparna till Sophie - två böcker om Max. Nu får ni inte säga något till henne. Då blir jag ledsen. Sen fortsatte vi till gallerian där jag bytte vintermössan som vi hade köpt i fel storlek och sen vidare till Hollister där jag köpte en julklapp till Bianca. Hon råkade se påsen i barnvagnen så hon vet redan att det är från Hollister. :( Jag hatar när folk får reda på vad man ska ge dem i julklapp. Jättetråkigt, ju!

Sophie tyckte det var jättespännande att vara inne på Hollister med hög musik, spännande lampor och konstig parfymlukt. Jag tyckte också det var jättespännande...



Sen slocknade bebisen jättefort. Det kanske var någon form av sömngas som de sprutade ut på Hollister. En gas som bara verkar på bebisar. Kanske inte. 

Nu var jag klar med dagens julshopping, och jag hade en timme kvar tills jag skulle möta Bianca vid hennes skola. Hon hade glömt sitt busskort hemma och jag skulle ge det till henne efter skolan och sen skulle vi åka hem tillsammans. Jag ringde och smsade alla potentiella fikakompisar, men alla var upptagna. Nu låter det som om jag jag har jättemånga kompisar som jag fikar med, eller hur? Men jag faktiskt bara två...

Eftersom jag inte hade något att göra fick jag gå och fika själv. Jag satte mig på Sergel Bageriet och läste lite samtidigt som jag åt en torr lussebulle. Det är konstigt att en kopp té kostar lika mycket som en kopp kaffe.

När jag fikat klart började jag vandra till Bianca skola och sen åkte vi hem. Lite av ett antiklimax, eller hur?

Svar på frågor

Publicerad 2011-11-27 22:16:12 i Frågor och svar

Det blev några frågor i alla fall. Fler än jag hade väntat mig. :)

Här kommer svaren!!

Du verkar vara en så duktig pappa till din dotter. Så roligt att se :) Är du och mamman tillsammans?

Jag och Bianca är fortfarande ihop, ja. Men eftersom hon går i skolan på dagarna och är väldigt kameraskygg så blir det inte så mycket om henne i bloggen. Tyvärr. Jag ska övertala henne att vara med på några bilder och kanske skriva lite om varför jag älskar henne. :)

Hur ofta träffar hon er dotter?

Vi bor tillsammans, så hon träffar Sophie varje dag när hon kommer hem från skolan!

Hur delade ni upp föräldraledigheten?

Bianca var hemma första året, och sen tog jag över nu i Augusti när hon började första året på gymnasiet. 

Var Sophie planerad?

Nej, det var hon inte. Men det var ett aktivt val att behålla henne. :)

Kan du inte berätta lite om hur allt var när ni fick reda på att ni skulle ha barn? Hur reagerade ni, familj och vänner? Tänkte ni på abort? Mycket frågor har jag :)

Haha, ja, det har du verkligen. Det är kul att du är intresserad. :)
Jag kan ju såklart bara berätta hur jag kände och så, men jag kanske ska be Bianca gästblogga någon gång. (En förlossningshistoria är ju ett krav för en bebisblogg).

Det kom faktiskt inte som en jättestor chock när vi fick reda på att Bianca var gravid. Vi anade att något var på gång eftersom mensen uteblev och sånt som händer när man blir gravid, så Bianca gick till UM där hon tog ett test. Som ni kanske fattat, eftersom Sophie är fullt levande, visade testet att hon var gravid.

Lite chockad var jag ju såklart, och min första tanke var ju självklart att det inte skulle gå. Det känns faktiskt rätt orealistiskt att tänka sig att man ska bli pappa när man är sexton år, men efter lite betänketid insåg jag att det faktiskt skulle fungera och när jag såg ultraljudsbilden var jag helt säker på att det vi gjorde var det rätta. :)

Att bli ung pappa, var det något du hade tänkt på innan du fick din dotter?

Haha, nej, det hade jag inga tankar på att bli. Det kändes som sagt ganska orealistiskt.

Hur länge hade ni varit tillsammans, när underverket blev till?

Haha, vi hade varit ihop i ungefär fyra månader när vi fick reda på att Bianca var gravid. Vi hade dock känt varrandra längre, eftersom vi gick i samma klass.

Varför får jag aldrig vara med i bloggen?

DU BOR JU I UPPSALA! :(

Vad är det enklaste respektive svåraste med att vara pappa?

Oj, vilken svår fråga. Enklaste? Det finns nog inget enkelt med bebisar, haha. Jag har väldigt svårt att ha tålamod när Sophie är riktigt jobbig, typ på natten om Sophie inte kan sova.

Har du och Bianca någon egentid?

Ja, Sophie sover (oftast) på kvällen från halv nio, så då har vi en eller två timmar tid för oss själva då vi kan göra vad vi vill. :)

vrf firar ni thanksgiving? är ni amerikaner?

Haha, nej. Det var ett litet påhitt som min syster tyckte var spännande.

Vad önskar du dej i julklapp? Kram :D

Pengar till resan som jag och Bianca ska åka på. Vi har fortfarande inte bestämt när eller var, men pengar till okänd resa är alltid mysigt! :)

Ska du plugga mer sen eller skaffa jobb?

Jag ska plugga vidare på Universitiet/Högskola, men eftersom jag inte är helt säker på vad jag vill läsa hade jag tänkt ta ett år ledigt då jag jobbar och funderar. 

Vad har du/bianca för inkomster just nu?

Jag är ju föräldraledig så jag har lägsta nivå (180kr/dag) föräldrapenning och Bianca får barnbidrag och studiebidrag. Eftersom vi bor hemma hos våra föräldrar ska pengarna bara gå till kläder och sånt som Sophie behöver. 






Nu är det dags att sova. Godnatt. Sov så gott.



Farmor, Sophie och väggprojekt

Publicerad 2011-11-27 16:31:48 i Allmänt





Idag har Sophie lekt mycket med farmor. Sophie vägrar att peka på henne när man frågar "Var är farmor?", så farmor försöker nog leka så mycket som det går nu, så att Sophie ska lära sig. Det var droppen för farmor när jag och Sophie satt i soffan och tittade ut igenom fönstret. Vi har god utsikt över Kaknästornet, så jag frågade om Sophie kunde peka på det. Det gjorde hon. Men farmor vill hon fortfarande inte peka på. Stackars farmor. 




Jag har startat ett litet projekt i mitt och Biancas rum. En bildvägg med de/det jag bryr mig om. Jag hade bara bilder på Sophie tillgängligt, men den kommer nog bli större med tiden. Om jag nu inte glömmer bort den och låter den vara där med bara fyra bilder.

Det är synd att Bianca är så kameraskygg, för jag har knappt några bilder på henne. Det är nog därför ni inte märker att hon är med så mycket, för det skulle vara lätt om jag bara kunde lägga upp en bild på Bianca och Sophie när de myste lite då och då, men eftersom jag inte har några kan jag inte göra det. Det är liksom inte samma sak om jag bara gör ett inlägg där det står "Bianca och Sophie ligger och myser" och sen strunta i att lägga upp en bild. Jag får smygfota dem lite och lägga upp här i bloggen.

Nej. Nu måste jag nog försöka skriva en sammanfattning till Samhälleskunskapen. Vi har prov på fredag om Sveriges statsskick. Hej så länge!

Tonight, tonight

Publicerad 2011-11-27 14:48:51 i Allmänt



Min elaka far började sjunga den här låten och nu går vi båda runt och sjunger på den. Den fastnar verkligen på hjärnan. Jag har ingen aning om vart han hört eller varför han kan den här låten; han kanske är mer hipp än jag tror.

12 grader och regn

Publicerad 2011-11-27 11:46:40 i Tomas


Sophie ligger och sover i sängen - som vanligt - och det är då jag har tid att skriva lite.

Jag måste säga att vädret ute är jättehemskt. Det är 12 grader och REGN. DET ÄR JU FÖR SJUTTON FÖRSTA ADVENT IDAG! Ikväll är det ju meningen att man ska sitta tillsammans vid matbordet, tända första adventsljuset, kanske dricka glögg och vara glad över att slippa vara ute i snön. Alla kriterier är ju uppfyllda förutom det viktigaste. Snön. När kommer egentligen snön?

Ångest. Om två veckor ska Sophie vara med på ett luciatåg på Öppna Förskolan, och om det inte snöar då blir jag allvarligt deprimerad.



Den första frågestunden

Publicerad 2011-11-26 22:47:27 i Frågor och svar



Jag känner att det börjar gå bra för bloggen nu. Den senaste veckan har jag inte haft under 110 unika besökare. Jag har bloggat i lite mer än en månad och jag minns i början då jag var skitnöjd om jag fick mer en 15 besökare på en dag. Nu känner jag mig jättemissnöjd om jag inte har mer än 100.

I alla fall. Eftersom det går så bra för mig hade jag faktiskt tänkt att ha en liten frågestund. Den första jag någonsin haft. Fråga på nu, gott folk. Jag ska försöka svara på alla frågor, men kan inte lova något. :)

Böcker och kalkon

Publicerad 2011-11-26 18:08:05 i Allmänt



Farmor var uppe i förrådet och hämtade alla barnböcker jag hade när jag var liten. Nu har vi jättemånga barnböcker på de två lägsta hyllplanen i bokhyllan. Sophie blev överlycklig när hon såg alla nya böcker och drog ner alla på en gång. 



Titta vilken god kalkon min syster och mor förbereder inför Thanksgivingmiddagen vi ska ha här hemma med släkt och vänner. Det ser kanske inte så jättemysigt ut med smörklickarna som ligger och smälter, men slutresultatet blir nog jättegott! 

Jag ska fota massa under kvällen och lägga upp på bloggen. Det lbir nog mest bilder på Sophie, för annars tycker ni kanske att det är för tråkigt. :)

Tandborstbebis

Publicerad 2011-11-26 13:22:37 i Sophie

Jag lovade er ett inlägg om Sophies kärlek till tandkräm och tandborstar. Det är nog en av hennes favoritleksaker just nu, så hon brukar gå runt med tandkräm och tandborste och bara chilla, precis som bebisar gör. De går liksom runt och gör ingenting. Det måste vara jättesoft!

Sophie är i alla fall så sjukt smart - jag vet inte om det är så att jag tycker att min bebi är bäst av alla, eller om hon faktiskt är smartare än alla andra, men hon har i alla fall förstått att tandkrämen hör ihop med tandborsten och vägrar att leka om hon inte får båda delarna.

Så fort man låter henne vara inne på toaletten så börjar hon gnälla och pekar upp mot tandborstarna. Jag ger henne en tandborste men hon fortsätter gnälla och fortsätter att peka. Då ger jag henne en tub tandkräm och hon blir skitnöjd och springer iväg och börjar leka. Ibland brukar hon även dra tandkrämen mot borsten och sen stoppa borsten i munnen. Det är så himla sött!!





Jag hittade de här två bilderna på Whitney och Sophie. Jag hade tänkt lägga upp dem för några dagar sen, men jag glömde visst det. De är så söta tillsammans, speciellt när Sophie kramar/brottas med Whitney. Det känns som om Whitney börjar tycka om Sophie allt mer och mer. I början var hon ganska bitter för att Sophie fick all uppmärksamhet, men nu när Sophie ger Whitney massor av uppmärksamhet börjar hon bli lite glad igen. :)
Sötnosarna.

Idol

Publicerad 2011-11-25 22:53:37 i Tankar

http://mlandgren.se/images/2011/idol-logga_171443283.jpg

Molly åkte ut ur Idol. Hon var duktigt, men jag vill ha Amanda och Robin i finalen så jag hoppades på att antingen hon eller Moa åkte ut. Amanda är helt fantastisk. Hon har utvecklats så himla mycket under säsongen och är den bästa artisten av alla. Robin har bäst röst i hela programmet och är så härligt glad hela tiden!

 

Svar på läsarfråga

Publicerad 2011-11-25 21:40:10 i Frågor och svar

vilken är den bästa affären för fina barnkläder tycker du, vilket är hetaste märket i babyvärlden liksom?

Haha, jag har faktiskt ingen aning om vilket märke som är hetast i bebivärlden. :)

Jag och Bianca köper det som vi tycker är snyggt och tänker inte så mycket på märket, men de märken som vi tycker bäst om är såklart Polarn och Pyret (vilken förälder tycker inte om PoP, liksom?) och How to kiss a frog. How to kiss a frog är verkligen jättefint, lite som Saint Tropez för bebisar. :)

Min dag

Publicerad 2011-11-25 21:39:31 i Tomas

Idag har jag nästan haft en helt bebifri dag. Jag lämnade som sagt Sophie hos Mormor vid halv tolv för att jag skulle äta lunch med en kompis.

Herregud
, vilken fet lunch det var. Jag och min kompis Victor åkte till American Taste Away eftersom han tyckte att jag var knäpp som inte hade ätit där innan. Man får välja ingredienser helt själv, och jag som är väldigt dålig på att bestämma mig för saker så jag fick panik och sa att jag skulle ha det som Victor valde. Det var både det bästa jag gjort och det värsta jag gjort för den sub som han beställde var helt sjuk.

Först majonäs och mozarella. Okej, gott, tänkte jag. Sen lite rostbiff, bacon och pepperoni. "Vart är det här på väg, egentligen?" var nästa tanke. Spruta på massor av barbecuesås och vitlökssås. Inte helt konstigt, men är blandningen verkligen god? Avrunda med mer rostbiff och mer bacon...

... och här insåg jag att det inte var någon vanlig sub jag fick, utan något som skulle kunnat vara upplagt på this is why you're fat , men jag litade på Victor och åt mackan. Den var helt gudomligt god, faktiskt. Men det är väl inte så konstigt eftersom riktigt fet mat brukar vara riktigt gott.

Nu i eftermiddags mötte jag upp Victor igen för att vi skulle gymma. Jag hade väl kanske lite dåligt samvete efter lunchen och hade tänkt träna bort allt. Jag har inte tränat på länge och det märktes verkligen, så nu har jag bestämt mig för att gymma en gång i veckan ett tag och sen träna mer efter det.

Nu blev det ett långt och tråkigt inlägg om mig. Ni som vill läsa om Sophie. Jag lovade ju faktiskt att skriva om Sophie och hennes kärlek till tandborstar. Förlåt mig, jag ska skriva om det imorgon istället!

Svar på läsarfråga

Publicerad 2011-11-25 14:42:28 i Frågor och svar

när ska Sophie få sin första lektion i hur man klarar sig i livet av mig? Alltså när jag visar Lejonkungen, ger henne sin första trollstav samt sjunger svingelskogen? Nej men seriöst: kommer ni visa henne barnfilmer/program som vi kollade på som små?

Det är klart att hon ska kolla på filmerna vi såg på när vi var unga. Det finns inget som är bättre än Tarzan, Mulan och Svanprinsessan! Jag har något emot dagens barnfilmer, det är lite läskigt med för verklig animering och sånt.

Sophies söta outfit

Publicerad 2011-11-25 09:51:27 i Sophie



Sophie har på sig en av mina favoritoutfits idag. Den består av en vanlig vit body från Zara, en lila kjol från Villervalla och en lila/röd-randig strumpbyxa från Polarn och Pyret. Hon är så himla söt i den!

Det ser ut som om Sophie har tagit en egopic på sig själv, men tyvärr är hon inte så smart att hon kan hantera mobilkameran än. Jag ska dock berätta lite mer om hur underbar Sophie är när hon leker med mobilen, men det gör jag sen när jag har lite mer tid på mig!

Nu ska vi snart ut och gå så att Sophie somnar, och sen ska jag lämna över henne hos Mormor. Jag ska äta lunch med en kompis och sen gå på lektion i skolan. Vi hörs sen! :)

Övertrött

Publicerad 2011-11-24 21:42:21 i Sophie

Jag har antagligen sagt det förut, och jag kommer nog säga det flera gånger men Sophie är så himla gullig när hon är övertrött. Hon är så sjukt glad och springer bara runt och leker med allt och alla. Ett riktigt charmtroll. Här hemma hos min familjs lägenhet så kan man springa runt i en cirkel (egentligen är det väl en fyrkant, men ni fattar kanske?).

Jag har kommit på en lek som Sophie tycker är helt fantastisk och den går ut på att jag gömmer mig bakom ett hörn och sen hoppar jag fram och skriker något eller uppför mig bara allmänt knasigt. Sophie tittar då åt mitt håll och undrar antagligen vad sjutton pappa håller på med, och då försvinner jag bort runt hörnet igen och rör mig mot nästa hörn. Då får Sophie fnatt; hon börjar skratta och skriker glatt samtidigt som hon kutar efter mig och sen så repeterar man det runt och runt i lägenheten tills pappa inte orkar mer. Sophie verkar ha oändligt med energi.

Denna lek är som roligast när Sophie är sjukt övertrött. Jag ska försöka filma detta imorgon. :)

Städning

Publicerad 2011-11-24 18:18:54 i Allmänt

Jag fick precis ett galet städryck och städade köket och hallen. Jag var så stressad för att det var så rörigt och tog saken i egna händer. Det är faktiskt inte så jobbigt att städa som man tror, jag tycker egentligen att det är ganska kul. Jag gillar att se resultat, och det gör man ju minst sagt när man städar. Det är bara inte tillräckligt kul för att jag ska välja att göra det före att sitta vid datorn och göra... ingenting egentligen.

Jag kommer antagligen att städa mer när jag och Bianca flyttar hemifrån. Dels för att det inte kommer finnas några föräldrar som gör det åt mig, och dels för att det kommer kännas roligare att städa sin egen lägenhet. Lägenheten som man själv har köpt, och som man själv inrett.

Okej. Det kanske räcker med städningen nu. Det är nog inte jätteroligt att läsa om.

Sophie har blivit jätteduktig på att säga Papa och Mama. I början var det ju mest Mamamamama och Papapapapa, men nu kan hon verkligen säga det. Jag tror visserligen inte att hon säger det för att hon vill oss något, utan snarare för att det är roligt att säga något som vi säger så ofta. Är jag konstig som längtar tills då Sophie blir ledsen och skriker Paaaaaappaaaaa? Det skulle kännas så otroligt mysigt.



Här är en bild på Sophie och hennes älskling från Öppna Förskolan: Hugo. Hugo var lite kär i Sophie och ville kramas hela tiden, men Sophie ville inte det så han slutade och då ville Sophie börja kramas. Det är som ett riktigt tonårsdrama.

 




Inget internet.

Publicerad 2011-11-24 08:27:34 i Tomas

Vårt internet försvann igår kväll, så jag kunde inte skriva något. Jag fick dock fler unika besökare än jag någonsin fått, så det kanske är så att om jag inte skriver något så kommer ni och läser. Det låter lite ologiskt.

För er som missade min tvdebut så finns den här .

Jag undrar om man någonsin kommer vänja sig vid att se inspelningar på sig själv. Min familj tyckte att jag gjorde det bra, men jag hakar upp mig på att jag läspar och sluddrar.

Svar på läsarfrågor

Publicerad 2011-11-23 17:50:04 i Frågor och svar

planerar du och bianca att bo tillsammans sen? Tycker inte sophie att det är jobbigt att flytta så fram och tillbaka varannan vecka?
Jag och Bianca har tänkt flytta till egen lägenhet när vi båda har tagit studenten från gymnasiet och börjat på högskola/universitet.

Sophie tycker ju egentligen att det är jättekul med att flytta mellan far och morföräldrarna, men det är just det som är problemet. Hon blir helt hyper när hon får träffa de som hon inte träffat på en vecka, och då blir hon så uppspelt att hon får problem med att sova. 

har undrat lite över hur du har gjort med skolan?
Jag har redan läst första året på gymnasiet, men jag gjorde det på en estetisk linje och ska nu byta till samhällslinjen efter mitt år hemma med Sophie. Eftersom det är två helt olika linjer måste jag första läsa upp två kurser (Geografi och Samhällskunskap) för att kunna börja tvåan nästa år, och det gör jag genom att gå i skolan sex timmar per vecka. :)

Intervjun

Publicerad 2011-11-23 17:35:58 i Tomas

Förlåt för att jag inte hann skriva något imorse.

Jag hade inte planerat att vara med i Rapport så jag hade inte packat något som passade i TV, så jag var tvungen att skynda hem till Bianca och hämta kläder. Sophie vaknade ungefär vid åtta och sen så lekte vi tills jag insåg att jag bara hade en kvart på att klä på mig och Sophie, packa skötväska, sätta på ytterkläder på mig och Sophie och sen springa till tåget. Jag lyckas verkligen alltid bli så sen att jag måste springa till tåget och det är inte alls skönt med barnvagnarnas Rangerover.

Jag kom i alla fall hem till Bianca där jag hämtade min ljusgråa tjockkofta, och sen så traskade jag ut i regnet för att Sophie skulle somna så att hon sov på tåget in till Mariatorget. Det gjorde hon inte, men mina höstskor av mocka, som egentligen inte får bli blöta, blev väldigt leriga.

Väl framme möttes jag av en reporter, som tydligen var från Rapport och inte Aktuellt, och en kameraman. Jag minns inte vad de heter just nu, men något säger mig att reportern heter Lina eller Nina. Jag minns som sagt inte.
Själva intervjun gick väldigt fort och de frågade mig lite om hur det var att vara ung förälder, om det fanns några fördelar, varför jag trodde att så få unga föräldrar slutför sina studier och hur jag tyckte skolan skulle kunna hjälpa dem att göra det.

Sophie var helt underbar, som hon alltid är när hon är riktigt övertrött. Hon sprang runt på golvet och snurrade, klättrade upp i soffan där jag satt och ville läsa, vilade lite på golvet och skrattade som en galning.

Nu känner jag att jag skrivit lite för mycket för att jag ska kunna hålla er intresserade, så jag rundar av inlägget med en söt bild på Sophie i en korg med leksaker.



Det är förresten inte alls Aktuellt som jag kommer vara med i, det är Rapport. Antingen klockan 18.00 eller 19.30. Ni får helt enkelt kolla på båda programmen! :)

Glögg och serier

Publicerad 2011-11-22 21:10:48 i Tomas

Sophie ligger nu och sover i sin lilla spjälsäng. Så länge hon får ligga och snutta på flaskan i min famn så somnar hon direkt, och sen kan jag lägga ner henne i sin egen säng utan några problem. Det är jätteskönt eftersom jag tidigare bara lagt ner henne i sin säng med flaskan och sagt godnatt, och sen när hon druckit sin välling ställer hon sig upp och är jätteglad så att jag måste vagga henne i 20-30 minuter.

http://tv.cinequo.com/wp-content/uploads/2011/09/New-Girl.jpg

Nu ska jag kolla på New Girl och dricka lite glögg. Det är en helt underbar serie med Zooey Deschanel. Kolla på den om ni har tid. :)

Aktuellt

Publicerad 2011-11-22 19:20:03 i Tomas

Daniel, en av ledarna på Stadsmissionens öppna förskola, ringde mig idag och frågade om jag ville ställa upp på en intervju i Aktuellt. De ska göra ett inslag om unga föräldrar och deras studier, och ville ha en ung förälder som kunde svara på några frågor så Daniel föreslog mig och jag tackade självklart ja.

Jag ska möta upp personerna från Aktuellt på Öppna Förskolan imorgon klockan halv elva, så om allt går som det ska får ni se mig på TV imorgon kväll. Det ska bli jättekul, men jag är lite nervös.




Sophie äter soppa själv för första gången. Det var en ganska mosig soppa, men det blir väldigt kladdigt ändå. Det blir väl till att duscha av henne sen. :)

Grushög i vägen

Publicerad 2011-11-22 10:55:52 i Allmänt



Kommunen hade valt att placera allt grus som ska användas i vinter på den väg jag brukar gå när Sophie ska somna. Det känns väldigt märkligt att de väljer att lagra det där när säkert finns massvis av bättre platser.




Nu ligger Sophie och sover på sitt lilla söta vis med rumpan rakt upp i luften. Det ser inte särskilt bekvämt ut...

 

Det är jobbigt att flytta

Publicerad 2011-11-21 21:05:20 i Tankar

Nu har jag packat upp ina och Sophies kläder och Sophie sover, så jag är äntligen hemmastadd hos mig själv igen. Jag börjar verkligen bli trött på att flytta runt mellan Sophies far och morföräldrar. Vi bor som sagt en vecka i taget hos mina föräldrar och Biancas föräldrar, och jag börjar förstå hur jobbigt det måste vara att ha skilda föräldrar. 

En vecka är väldigt lite tid egentligen. Man hinner knappt packa upp sina saker innan man ska packa ner dem igen och Sophies sömn blir helt knasig. I början av varje vecka brukar hon sova jättedåligt eftersom vi precis bytt miljö, och sen när hon äntligen börjar sova bra igen, efter att ha vant sig vid miljön, är det dags att flytta igen.
Jag och Bianca funderar dock på att förlänga perioden till två veckor, så att man slipper all stress. 

Det finns dock åtminstone en positiv sida av att flytta runt och det är jag måste planera varje dags outfit för både mig och Sophie. När jag gör det slipper jag den jobbiga stresskänslan man får av att stå vid garderoben varje morgon och inte veta vad jag och Sophie ska ha på sig - både jag och Sophie har nästan lite för mycket kläder, så det blir svårt att välja.



Sophie har förresten världens sötaste pyjamas på sig nu. Jag tror att hon ärvt den av Bianca, men jag är inte säker. 



Det är inte en jättebra bild eftersom man inte ser hela pyjamasen. Det var jättesvårt att fota hela henne för hon var helt galen innan hon skulle sova - en bebis som är mer övertrött får man leta länge efter. Det ni ser på bilden är i alla fall hennes pyjamaströja och hon har ett par matchande byxor på sig och tillsammans är de jättesöta på en jättesöt bebis. :)

Bianca stannade kvar hemma hos sig för att hon skulle kunna plugga ostört. Hon läste Den hemliga historien, som jag nu läser efter att hon sa att den var jättebra, och ska ha ett analysprov på den imorgon. Jag är alltså själv med en sovande bebis, så jag ska nog ta det lugnt och titta på Crazy, stupid love. Romantiska komedier aka. RomComs är något av det bästa som finns och jag tycker att killar borde vara mindre macho och inse detta.

GRABBAR! SLUTA VARA SÅ MACHO! DET ÄR INGET FEL MED ATT TYCKA OM ROMCOMS, TWILIGHT, JUSTIN BIEBER ELLER GOSSIP GIRL!

Jag kanske skriver ett längre inlägg om machokillar, som är rädda för att göra "tjejiga" saker, i framtiden.

Trött bebis är söt bebis

Publicerad 2011-11-21 18:24:25 i Sophie




Det är jättesött när Sophie är lite trött för då brukar hon bara gå och lägga sig på golvet och ligga där. Hon kan springa runt och leka i full fart och sen helt spontant lägga sig ner på rygg och vila lite.

Julen är snart här

Publicerad 2011-11-21 15:35:00 i Tankar

Julen är min absoluta favorithögtid. Det finns ingen annan högtid som är så varm och glad som julen och känslan när man ser det första julpyntet ute på stan går inte att beskriva. Nu är det bara att vänta på att den första snön ska falla, men som det ser ut nu, med fem plusgrader och regn, verkar det inte komma snart. Det är väl bara att vänta, för innan snön har kommit kan man inte njuta av julkänslan fullt ut.

Jag upptäckte igår att jag verkligen ser fram emot att få ge julklappar i år, snarare än att få som det tidigare varit. Kanske beror det på att jag håller på att bli vuxen, men det kanske är för att jag ser fram emot att få ge massa roliga julklappar till Sophie. Jag vet precis vad jag ska ge henne - men jag säger inget, för ni kanske skvallrar till henne!



Vi var ju som sagt och handlade på Åhléns och de hade satt upp en liten gran som Sophie tyckte var jätteintressant. Hon har ju inget skarpt minne av förra årets gran så det var ju något helt nytt, egentligen. Hon gillade verkligen att dra i julgranskulorna.

Bilderna från fotograferingen på Öppna Förskolan har förresten kommit, och jag tycker att de blev jättefina. Jag kan dock inte lägga upp dem än eftersom jag inte har någon digital fil på dem, men jag ska scanna in dem på datorn så fort jag köpt dem. Egentligen säljer de den digitala filen separat för 250 kr, men om jag har köpt pappersbilderna borde jag ju faktiskt få göra vad jag vill med dem, inklusive scanna in bilden på datorn. Tror ni att det är olagligt på grund av copyrightskäl?  Jag kanske ska maila och fråga innan jag gör något.

Svar på läsarfrågor

Publicerad 2011-11-20 12:06:01 i Frågor och svar

Är du och din lilltjejs mamma inte tillsammans? Eftersom att du bara skriver om dig och din dotter tänkte jag.
Jodå. Jag och Bianca är tillsammans, men eftersom jag mest skriver om vad jag och Sophie gör på dagarna, då Bianca är i skolan, handlar bloggen mest om mig och henne. 

Har du eller Bianca någon invandrar bakgrund? :)
Biancas mamma kommer från Kroatien, så Sophie är en fjärdedels kroat. Jag är helsvensk, men folk brukar säga att jag ser lite polsk ut. :)

Bor ni i norr eller söderort?
Jag är faktiskt inte helt säker, men jag tror att det är norr eller österort.

Sophie är en vampyr

Publicerad 2011-11-20 10:40:24 i Sophie


Igår fick Sophie lite bär som efterrätt och hon kladdade ner sig. Rejält. Hon älskar verkligen bär.



Jag älskar verkligen hur hennes mun är formad  på den här bilden.





Hon ser ut som en liten bebivampyr. Synd att de antagligen har castat Renesmee till Breaking Dawn pt. 2, för annars skulle vi kunnat föreslå Sophie.

Apropå vampyrer måste jag uttrycka min sorg över att Vampire Diaries har ett uppehåll till den femte januari: SORG. Vad ska jag och Bianca titta på nu?

Märklig relation

Publicerad 2011-11-19 21:26:23 i Allmänt


Kärleken mellan en förälder och ett barn måste vara den konstigaste relationen som finns. 

Jag har precis nattat Sophie och hon har blivit så sjukt svår att få till sömns. Jag började med att sitta med henne i famnen och ge henne välling och vi låg där i kanske en kvart, men hon ville inte sova utan låg bara och sparkade med benen och fäktade med armarna. Så jag la henne i sin säng istället och låg och tittade på. Just då funderade jag över hur jag bäst kunde sälja henne snabbt: Var Blocket eller Tradera bäst? Kanske Ebay lämpade sig bäst? Skämt åsido var jag ganska sur på Sophie och jag låg där och muttrade lite över hur jag inte orkade med att hon var så svår att söva.

Hon somnade självklart inte i sin säng utan ställde sig upp och började skratta - precis som hon brukar göra när vi försökt söva henne på sistone. Jag tog upp henne i famnen och började vagga henne samtidigt som jag sjöng (läs: mumlade) i ett hus i skogens slut. Det är förövrigt roligt att sjunga en låt om och om igen. Till slut tänker man inte på vad man sjunger och resultatet blir någon jättemärkligt version av orginallåten. 

I alla fall.

Till slut somnade Sophie på min axel, med ansiktet upp mot mitt. Jag tittade ner på henne blev helt paff när jag märkte hur otroligt söt hon var när hon låg där så oskyldig och skör. All min ilska och surhet försvann i ett kick. Hur kan man egentligen vara sur på något så sött som den lilla bebis som låg och sov på min axel? Det är ju helt omöjligt.

Men sen så gör hon något annat som gör mig förbannad och sen så ler hon ett leende som visar sina fyra tänder som får henne att se ut som Chuck Bass, och så är man inte sur längre. Det är så märkligt.

Ettårskalas

Publicerad 2011-11-19 19:00:08 i Sophie

Nu har vi precis kommit hem från kalas. Sophies kompis Aylah fyllde ett år och hade ett stort kalas. Hennes släkt kommer från Chile och man kan minst sagt säga att det är en helt annan festkultur jämfört med oss mesiga svenskar. Sophies ettårskalas var litet och mysigt men det här var en riktig fest: hög spansk musik, massor av god mat och jättemycket folk (och framförallt mycket bebisar). Jag kan inte fatta hur de orkar, för både jag, Bianca och Sophie var helt slut efter en och en halv timme - de andra lär festa hela natten lång.

Jag måste erkänna att jag är en riktig idiot. Som ni läste igår glömde jag minneskortet till kameran när vi var ute på äventyr. Idag tänkte jag att jag skulle ta med kameran för att ta söta bilder på Sophie, och alla andra bebisar, men jag glömde såklart att sätta i minneskortet i kameran. Somliga lär sig inte av sina misstag...






Vi försökte oss på att ta en bild med alla barn, men det var väldigt svårt...


Sophie och födelsedagsbarnet Aylah leker med en cykel





Nu väntar vi på middagen, men jag tror inte jag kommer orka så mycket. Jag kommer nog bli hungrig senare ikväll och äta massa godis eller annat onyttigt i stället, fast det är ju trots allt lördag så lite onyttigt får jag väl äta.

Bli en ekologisk förälder

Publicerad 2011-11-19 11:09:39 i Allmänt

1. Shoppa second hand

En av de viktigaste sakerna du kan göra för miljön är att återanvända kläder och prylar. En bonus är att grejorna troligtvis inte innehåller några rester av kemikalier eftersom de har tvättats och använts så många gånger. Köp gärna ekologiska kläder om du ska köpa nytt.

2. Banta badrumsskåpet

Galet nog kan barnprodukter innehålla hormonstörande ämnen, något som i längden kan leda till allt från cancer till allergi. Använd därför så få produkter som möjligt till ditt barn och se till att det mesta är miljömärkt.  En tumregel är att ju färre ingredienser en produkt innehåller, desto bättre. Skippa gärna onödiga grejor som badskum och puder. Och du - parfym är till för vuxna.

3. Vatten bäst för rumpan

Våtservetter innehåller kemikalier som kan ta sig genom huden och in i kroppen. Barn har extra tunn hud, särskilt kring babyrumpan. Tvättlapp med vatten och kanske lite tvål är det bästa för en barnrumpa.

4. Ekologiskt i kistan

Du gör en stor insats för miljön och naturen genom att välja ekologiskt. Men visste du att det är bra för hälsan också? Ekologisk mat innehåller inte rester av bekämpningsmedel och Krav-märkt mat innehåller inga onödiga tillsatser. Dessutom innehåller ekologisk mjölk och kött mer nyttiga omega 3-fetter. Studier har också visat att exempelvis ekojordgubbarna innehåller betydligt mer antioxidanter. Bra för både kidsen och dig själv!

5. Skönt och grönt barnrum

Ett barnrum med nymålade väggar, nytt plastgolv, nya möbler och leksaker är säkert superfint – men kan dessvärre vara fullt av skadliga ämnen. Försök att blanda upp gammalt med nytt och använd gärna naturliga material. Välj Svanen-märkt målarfärg och se till att lägga PVC-fria golv, som trä eller linoleum. Vänta gärna ett par veckor innan barnet flyttar in i ett nyrenoverat barnrum och vädra regelbundet.

6. Håll koll på leksakerna

Jodå, vanliga leksaker kan innehålla ämnen som inte är det minsta bra för barn. Håll extra koll på självlysande leksaker, mjuka plastleksaker och genomskinlig plast. Står det att de är fria från BPA, ftalater och PVC? Perfekt – då är det bara att köra. Ett tips är att undvika plast och klädtryck som är lite ”kladdiga”, eftersom de kan innehålla PVC. Gamla elprylar, som mobiltelefoner, passar inte som leksaker eftersom de ofta innehåller skadliga ämnen.  

Vad är bra då? Svanen-märkta leksaker är toppen. Träleksaker likaså, så länge de inte är målade med skadliga färger. Leksaksdjungeln är rätt klurig att ta sig igenom, men gör ditt bästa. Och fråga i butiken! Har de inget bra svar? Var jobbig och be dem ringa leverantören - det kan de göra på ett kick.

7. Bli en kreativ kock

En tredjedel (!) av all mat hamnar i soporna vilket så klart är ett enormt slöseri med jordens resurser. Var kreativ med matresterna, planera dina inköp och håll koll på vad som ligger där längst bak i kylskåpet. Lasta hellre upp för lite än för mycket på tallriken - det går ju alltid att fylla på. Och istället för att alltid köpa färdig barnmat kan du göra storkok, mixa och frysa in i portioner.

8. Vägra shoppinghetsa

Om du ska köpa allt som rekommenderas en nybliven förälder skulle du antagligen shoppa ihjäl dig. Tänk efter om du verkligen behöver den där specialsopkorgen för blöjor och den fräsiga gåstolen med musik och blinkande ljus. Kan du köpa något begagnat, sy det själv eller låna av en kompis? Eller kan du helt enkelt vara utan? Tanken kan vara enormt befriande…

9. Lek i skuggan

Skugga och täckande kläder är det bästa skyddet för solen. När du behöver solkräm är fysikaliskt solskyddsfilter bäst för hälsan, eftersom det lägger sig ovanpå huden istället för att tränga sig in i den. Håll koll efter Svanen.

10. Gå loss med svabben

I dammtussar kan det gömma sig en hel del elaka ämnen. Barn, som ju leker mycket på golvet, är särskilt utsatta. Genom att våttorka golven, en eller ett par gånger i veckan, fångar du upp smådammet. Du kan också vädra då och då, ett snabbt korsdrag är bäst.

Bianca hittade den här texten på naturskyddsföreningen, och jag tyckte att det var en väldigt bra lista så jag la upp den här så att fler kunde ta del av den. Det är dock lite störigt med att de försöker vara så coola. Vilken normal person använder egentligen ordet fräsig?

Nya vinterkängor och vintermössa

Publicerad 2011-11-18 20:48:20 i Allmänt

Efter skolan idag åkte jag in med Sophie till stan där vi mötte Bianca. Vi köpte nya vinterkängor från Kavat och en vintermössa från Polarn och Pyret. Nu är vi redo för vintern och längtar efter den första snön. Man kan nästan säga att det kommer bli första gången hon ser snö, eftersom hon var så liten förra året. :)





Vad tycker ni om dem? Sophie har röda vinterkläder i allt. Det är ursött!

Ute på äventyr

Publicerad 2011-11-18 11:41:17 i Allmänt

Sophie hatar verkligen sina vantar, men eftersom det börjar bli så kallt måste jag tvinga henne att gilla dem. Idag gick det faktiskt bra med vantarna och hon drog inte av sig dem en enda gång. Det är helt otroligt för att vara henne, hon brukar dra av sig dem redan innan vi kommer ut.

Vi var ute och på äventyr idag. Sophie bara gick och gick, och jag följde efter för att se var hon tog vägen och för att skydda henne. Igår fick hon nästan gå hem helt själv från affären, och hon måste ha tyckt det var jättekul så hon ville bara fortsätta gå idag också. Sötis.

Jag hade tänkt ta massor av bilder, men när jag kom ut så märkte jag att jag glömt minneskortet här i datorn så jag fick ta bilderna med mobilen istället. Jag är så klantig...







Titta vad liten Sophie är jämfört med mig. En liten minimänniska! :)



När hon skulle sova gick vi förbi en barnvagn där barnet skrek jättemycket. Barnet gnällde inte lite för att den inte ville sova, utan det hade nästan panik. Mamman gick bara och prata i telefon, utan att göra något som helst för att få sitt barn att sluta skrika. Hur kan man bara ignorera att sitt barn är ledset? Telefonsamtal kan ju ändå vänta.

Bianca pratar mycket om att jag måste pinga min blogg för att få fler läsare. Vad innebär egentligen detta?

Svar på läsarfråga

Publicerad 2011-11-17 19:04:45 i Frågor och svar

Fråga
Jag började nyligen läsa din blogg, och jag beundrar dig så otroligt mycket. En snabb fråga som hoppade upp i mitt huvud vara bara hur gammal sophies mamma är?

Svar
Det kanske är dags för mig att skriva ett inlägg om Bianca, för jag får massor av frågor om henne.

Bianca är, precis som jag, 17 år gammal. Jag föddes den 14e april och hon föddes den 17e, så vi är i princip exakt lika gamla. :)

Tågresa med bebis

Publicerad 2011-11-17 17:04:02 i Allmänt

Idag har vi varit på Öppna Förskolan, men eftersom jag lagt upp (och troligen kommer lägga upp ännu fler) så många bilder därifrån så hade jag tänkt lägga upp lite bilder från vägen dit.

Här har bebi fått ett äpple så att hon skulle sitta still i vagnen. Annars vill hon bara upp och springa - hon har för mycket energi, den där lilla bebisen...







När vi kom hem fick Sophie behålla sin fleece på. Hon var så söt när hon såg ut som en liten tomtegumma.

Sophie är så smart. Hon tycker om att leka med tandborsten, men vägrar att leka med den om hon inte får leka med tandkrämen samtidigt eftersom hon vet att de hör ihop!



Nu ska jag, Bianca och Sophie iväg till affären för att hämta ut vår Harry Potter-box. Yeeees. Harry Potter är bäst!!!

iRitterad pappa och iPadbebis

Publicerad 2011-11-17 11:25:34 i Allmänt

När jag är ute och går med Sophie känner jag att jag är en riktigt bitter och irriterad förälder. Alla som låter mycket, och därav hindrar Sophie från att somna, är idioter som troligen låter med flit.

Aja, Sophie somnade i alla fall, trots att en grävmaskin bestämde sig för att skrapa lite med skopan i asfalten.

Innan vi gick ut för att sova ville Sophie sitta lite och leka med iPaden - hon tycker att det är väldigt viktigt hålla sig à jour med ny teknik. Hennes motorik är dock inte så bra, så hon lyckades inte göra något jätteroligt, men hon var nöjd med att bara sitta och banka lite på den.




Nu sitter jag här vid datorn och försöker fundera ut hur min nya bloggdesign ska se ut och hur man gör för att få en horisontell meny i bloggen. Är det någon som vet hur man gör det?

Bilder på mig och Sophie

Publicerad 2011-11-16 18:43:14 i Sophie

Det är inte ofta som man får bilder på sig själv och sitt barn så ibland får man faktiskt ta och fråga någon om de kan fota än. 

Nathalie på Öppna Förskolan var snäll och fotade mig och Sophie när vi var där.







Nu ska vi snart ut och äta pizza. Hej så länge!

Skötväska

Publicerad 2011-11-16 11:19:43 i Allmänt

Jag råkade glömma vår skötväska på tåget för några månader och sen dess har vi använt de väskor som varit till hands, och det är faktiskt riktigt irriterande - ibland har jag fått använda plastkassar eftersom jag inte hittade någon väska - så nu tittar jag runt efter en ny skötväska.

Vad tycker ni om den här?



Jag tycker att den verkar vara väldigt bra. Stor, rymlig och så snygg som en skötväska kan bli.

Kulturhuset

Publicerad 2011-11-15 21:38:55 i Sophie

Idag var åkte jag och Sophie som sagt in till stan - det är så tråkigt att leka hemma, och mamma tipsade om att Kulturhuset hade en jättestor avdelning för barn. Avdelningen var helt galen och Sophie älskade det; en hel våning  med barn som man kunde leka med, massor av böcker och en stor trägrej (inte helt säker på vad jag ska kalla den) som man kunde klättra och leka på. Sophie älskar ju som sagt böcker så hon sprang runt och var jättelycklig - lika lycklig var dock inte jag, eftersom någon var tvungen att ställa tillbaka böckerna som Sophie glatt drog ut, tittade på för att sedan slänga på golvet och gå vidare till nästa roliga bok.













Nytt objektiv

Publicerad 2011-11-15 18:17:34 i Allmänt

Bianca fick ett fast 85mm objektiv till sin kamera för något år sen. Jag hade helt glömt bort att det fanns men hittade det idag så jag provade det och det var jättebra. Det är konstigt hur stor skillnad det kan bli bara för att man byter objektiv.
Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som är skillnaden, men jag tror att det har med att göra med ljuset - 85mm objektivet tar in mycket mer ljus.







Förresten får de som har BlogLovin jättegärna följa min blogg (http://www.bloglovin.com/sv/blog/3128388/tomas-och-sophie). De som inte har BlogLovin får jättegärna registrera och sen följa min blogg. ;) 

Notera smileyn. Det är den första jag använder i bloggen. Jag är inte mycket för att använda smileys, får det mina texter att bli stela och tråkiga? Blir det roligare och muntrare om jag använder mig av smileys?

Vi hörs ikväll då jag ska lägga upp massor av bilder från när jag och Sophie var på Kulturhuset vid Sergels torg. Hej.

Hungerspelen

Publicerad 2011-11-15 11:29:50 i Tankar






Trailern till Hungerspelen kom igår, men jag glömde helt bort det. Nu idag såg jag att en kompis länkade den på sin Facebook, och blev helt vild. Jag fick ärligt talat rysningar när jag såg den, det är helt otroligt hur jag längtar tills filmen kommer på bio.

Bokserien är en av de bästa jag någonsin läst. Den är helt underbar, spännande, gripande, rolig. Den är helt enkelt bara skitbra. Är det någon annan som läst Hungerspelen trilogin? Vad tyckte ni om den? För er som inte läst den säger jag bara: läs den.

Sophies och min morgon

Publicerad 2011-11-15 10:51:03 i Sophie

Här kommer lite söta bilder på Sophie från morgonen.



Det känns som om Sophie är snorig hela tiden, men jag antar att det är så med småbarn...





Tror ni att det är ett tecken på hunger när ens barn börjar äta på sin arm? 



Jag skulle ta en fin egopic på mig och Sophie, men det blev lite fel. En halv bebis och en halv pappa blir dock en hel pabis!



Sophie sover sin förmiddagslur så jag passar på att kolla i kapp Gossip Girl, blogga och städa lite, äta lunch och kolla efter fotografer. Jag vill ha en söt bild på mig och Sophie som jag kan använda som header - jag är i desperat behov av en ny design, den nuvarande är så oseriös och barnslig.

Är det någon som har tips på en bra och billig barnfotograf i Stockholmsområdet?

110 besökare, Harry Potter och fobi

Publicerad 2011-11-14 21:24:47 i Tomas

Jag vill börja med att berätta att jag idag haft 110 unika besökare. Det är jätteroligt, tycker jag, och jag är faktiskt lite stolt över mig själv. Tack alla ni som lägger ner tid på att läsa min blogg!

Igår bokade jag och Bianca en dvdbox med alla Harry Potter-filmerna. Samtliga filmer i bluray, åtta dvder med allt extramaterial som finns ute och ett fotoalbum fullspäckat med bilder. Det kommer bli helt otroligt. Det är dock synd att vi inte har en blurayspelare, men för Harry Potter kan vi fixa allt.





När boxen kommit och vi skaffat oss en blurayspelare ska vi ha ett Harry Potter-maraton. Vi lär inte se alla precis efter varandra, men vi klarar nog att se en film varje dag i en vecka.

Min mor skrev förresten att hon spelade mycket scrabble men att vi barn inte blivit skadade av det. Där har du fel. Alla vi tre syskon lider av en psykologisk sjukdom som jag så passande kallar för scrabbleofobia - vi lär aldrig kunna spela scrabble igen efter att du förknippat det med att bli totalt överkörd av ett scrabbleproffs.

Tack och adjö.

Datorspelande ung förälder?

Publicerad 2011-11-14 16:16:16 i Tankar

Apropå det här med bra föräldraskap. Innan jag fick Sophie var jag en riktig datornörd - jag spelade väldigt mycket datorspel och satt den mesta av min fritid framför datorn.

När Sophie kom blev det självklart inte så mycket tid över för att spela datorspel och jag har knappt gjort det sen hon föddes. Nu har jag ju dock lite tid när hon somnat men jag spelar fortfarande inte datorspel, och anledningen till detta är att jag tror att det gör mig till en dålig förälder.

Eftersom jag är en ung förälder så känns det som att allt jag gör synas och analyseras och om jag är en datorspelande ung pappa så känns det per automatik som att alla viskar bakom ryggen på mig, som om de i smyg hytter med fingret och muttrar "Åh. Typiskt en ung förälder att spela datorspel, de har ingen känsla för ansvar"; det känns helt enkelt som att folk ser mig som en dålig förälder. 

Är detta bara något som jag inbillat mig?

Svar på läsarfråga

Publicerad 2011-11-14 12:00:56 i Frågor och svar

Fråga:

Vart är Sophies mamma?

Svar:

Sophies mamma, Bianca, var hemma med Sophie förra året och har nu börjat första året på gymnasiet. Vi är tillsammans och bor hemma hos våra föräldrar, en vecka i taget.

En bra förälder?

Publicerad 2011-11-13 21:29:04 i Tankar

Vad tycker ni gör en person till en bra förälder?

Jag är väldigt dålig på att leka med Sophie - jag tröttnar väldigt snabbt. Det går bra i kanske en halvtimme men sen vill jag göra något annat eftersom jag har tröttnat. Jag hoppas att det inte gör mig till en dålig förälder.

Jag tycker att det viktigaste som en förälder är att man älskar sitt barn och att man alltid strävar efter att barnet ska må så bra som möjligt. Det gör jag, så jag antar att jag är en bra förälder, men det är svårt att vara objektiv när det gäller sig själv.

Ett inlägg om mobiler

Publicerad 2011-11-13 16:15:44 i Tankar

De senaste tre dagarna har jag haft fyra olika mobiler. Det hela började med att jag satt på toaletten och facebookade lite. Jag vet inte om någon som läser här har eller har haft en Experia mobil, men de är oerhört hala. (Det kan inte vara någon vanlig plast det där, för jag tappade den hela tiden)

Ni har kanske förstått att jag tappade mobilen i toaletten. Jag fiskade snabbt upp den, tog isär den och lät den torka. Det finns ingen anledning att vara oroliga, förresten, jag tvättade händerna väldigt noga efter incidenten men tyvärr hamnade min älskade mobil i någon sorts koma: jag tror att den fortfarande fungerar men skärmen är död sånär som att den ibland börjar lysa i några sekunder. 

Min mobil var alltså trasig så fick jag låna min pappas gamla, men han poängterade ytterst utförligt att jag måste vara otroligt försiktig med den eftersom den mobilen låg honon väldigt nära om hjärtat och att den inte gick att få tag på längre. Jag tog försiktigt emot den men lämnade tillbaka den nästa dag för jag har en tendens att göra mig av med mobiler (jag har tappat bort och förstört många mobiler i mina dagar), och jag ville inte krossa min pappas hjärta.

Nästa stopp var min mamma, som också hade en gammal mobil som jag fick låna. Den mobilen gillade jag inte alls så den lämnade jag också snabbt tillbaka. Nu ska jag låna Biancas gamla mobil och jag tror att jag kommer behålla den lite längre för den är ganska modern och lätthanterlig. Jag borde dock köpa en ny mobil snart.
Man kan hata sin smartphone hur mycket som helst, men innerst inne älskar man den och man kommer definitivt sakna googlefunktionen när den är borta. Hur ska jag nu ta reda på onödig fakta när jag inte har något att göra? 

Jag är lite oroligt över hur stor vikt jag lägger på tekniken.


Muffinbebis

Publicerad 2011-11-12 21:56:10 i Sophie




Sophie fick smaka lite muffins idag och det var nog något av det godaste hon någonsin ätit. Sophie har förresten en body med en liten muffin på, och idag när jag kom hem från klädutförsäljningen hade Bianca lärt sophie att om man frågade var Sophie var hennes cupcake var så skulle man peka på muffinsen. Hon är så himla söt!!

Nu är det dags att gå och lägga sig och läsa. Godnatt!

Utförsäljning

Publicerad 2011-11-12 15:39:40 i Tomas

Jag börjar bli orolig för mitt shoppande. Det kan inte vara friskt och jag väntar mig snart en intervention från mina nära och kära. 

Min kusin smsade i förrgår och berättade att det skulle vara en stor utförsäljning av kläder i Sickla idag. Bianca var sjuk och stannade hemma och Sophie fick leka med farmor, men jag gick upp kvart i åtta för att ta tåget till Aspudden så att jag kunde sno skjuts med släktingarna. På utförsäljningen köpte jag i alla fall en mörkblå stickad kofta från Lindbergh - jag borde nog förbjuda mig själv från att köpa koftor i fortsättningen, i alla fall mörkblåa - och en t-shirt från Broadway. Det värsta var att jag hade lite ångest över att jag inte hittade några mer kläder. Inte bra, inte bra.

Jag antar att beror på att jag inte är van vid att få så mycket pengar som jag får av föräldrapenningen. Jag sparar visserligen hälften till framtiden, men det som blir över är fortfarande mer än studiebidraget!

Jag vet inte vem jag är

Publicerad 2011-11-11 18:39:48 i Tankar

Jag har antagligen världens sämsta uppfattning om vem jag är; jag kan vända om helt när det gäller klädstil, framtidsplaner och musikstil för att jag ser eller läser något inspirierande. Så fort jag ser en film som är någorlunda inspirerande vill jag bli som huvudpersonen. Det kan vara allt från att jag vill bli en utbygdsjägare efter att ha sett Sagan om ringen - Aragorn var nog min första guycrush - till att jag vill bli krigspilot eftersom jag tyckte det verkade ballt i Pearl Harbour, eller varför inte en bohemisk författare som Ewan McGregor, en annan av mina guycrushes, i Moulin Rouge?

Just nu läser jag boken Den hemliga historien, en thrillerroman skriven av den amerikanska författarinnan Donna Tart. I boken studerar huvudpersonen Richard Papen litteraturhistoria och antik grekiska i en riktigt mysig collegemiljö med allt vad dete innebär; röda höstlöv, collegepreppy med tweed-kavajer och härliga campusområden. 


Nu vill jag inget annat än att köpa en tweedkavaj, isolera mig från omvärlden och läsa Dante, Vergilius, Homeros eller Platon. Jag tror att mitt nya, nästan maniska, intresse för secondhandshopping bottnar i detta - det finns trotsallt ingen plats som är bättre för att köpa vintagiga (det är antagligen inte ett ord, men jag menar i alla fall kläder som är vintage) preppykläder än mysiga secondhandbutiker på Södermalm.

Presenter?! Till moi?

Publicerad 2011-11-11 14:01:13 i Sophie

Jag hittade Sophie vid datorn där hon tittade på herrskjortor från Lyle and Scott. Jag trodde att hon var lite för liten för att ge mig något till fars dag nu i helgen, men jag kanske hade fel. Vilken snäll dotter jag har!



Nu ska jag hämta Sophie hos svärmor där hon varit under förmiddagen så att jag fått sova lite. Sophie hade en djävulsk hosta i natt och jag somnade inte förrän klockan två - och sen ville Sophie upp klockan sju och leka.

Det är verkligen hemskt när hon har hosta för då är det omöjligt att söva henne. Man vaggar tills hon somnar, men då börjar hon hosta och vaknar igen och sen så upprepas detta. Det låter väldigt läskigt också, typ som om hon satt något riktigt slämmigt i halsen. Usch.

Hej.

Secondhandshopping och gitarrkomp

Publicerad 2011-11-10 20:28:37 i Allmänt



Jag åkte in till stan redan vid elva idag. Jag hoppades på att Sophie skulle sova och att jag därför skulle ha lite lugn tid att kolla in en secondhandbutik vid Mariatorget som jag googlat fram. Det blev inte som planerade då ett gäng fulla polacker staplade in i tunnelbanevagnen och skrek och skrattade så högt att Sophie vaknade och undrade vad som stod på. När hon väl kom på att hon fortfarande var trött blev hon väldigt ledsen och började gråta.

Väl framme vid butiken hade hon lugnat sig, men att shoppa kläder med en bebis är väldigt påfrestande. De vill ner på golvet och springa runt och kolla på allting som går att kolla på; alltså inte det man kallar för en lugn shoppingrunda. Jag lyckades i alla fall hitta en mörkblå kofta. Den var väldigt lik den jag köpte i Barkarby, men det billiga priset bländade mig. Det kan också bero på att pengarna gick till välgörenhet, men jag tror nog att det mest berodde på priset. 

Sen gick vi till Café Baresso och åt lunch, men Sophie började bli uttråkad så jag fick skynda mig och sedan snabbt gå till Öppna Förskolan där Sophie sen lekte sig väldigt trött.



På den här bilden är Sophie väldigt lik Bianca. Det finns bilder på henne från när hon var ung där hon har exakt samma, hängiga mun. Hon ser lite ut som en sån där "åh, hej, jag ser jättedum och ensam ut, men jag är snygg så det är okej"-modell som finns på bland annat Topman.



Idag var ledarna på ÖF iväg på utbildning så de var ersatta av vikarier. Eftersom ingen av vikarierna kunde spela gitarr fick jag hålla i sångsamlingen. Det var väldigt kul, men jag kunde inte alls lika många låtar som den ledaren som vanligen håller i sångsamlingen kan. Jag satt mest där och sa: Eh... Den låten kan jag tyvärr inte. Men det var kul ändå!

Nu måste jag skriva klart min uppsats som ska vara klar till i morgon. Hejdå!

En vanlig dag

Publicerad 2011-11-09 21:10:05 i Sophie

Idag har vi varit på Öppna Förskolan, som vanligt. Jag måste försöka göra lite mer intressant grejer med Sophie, annars har jag inget kul att skriva om. Vi kanske kan åka Gocart eller resa till Afrika. 

Vi gjorde inte så mycket speciellt där, jag satt mest och tog det lugnt medan Sophie sprang runt och spred terror. Här kommer i alla fall lite bilder.

















Nu ska jag sitta och kolla på Bron. Är det någon annan som kollar på den serien? Det är en dansk/svensk kriminalserie som går på SVT1.


Svar på ett underligt påstående

Publicerad 2011-11-08 20:41:46 i Frågor och svar

I mitt inlägg om amning var det en tjej som heter Anna som undrade om jag menade att det var okej att runka barn i munnen, så länge det var diskret. På det svarar jag kort och gott: Nej, det är inte alls det jag menar men jag är väldigt intresserad av hur du tolkade det på det viset.

Jag gissar på att du tänker på att både samlag och amning är helt naturligt och jag hade tänkt meddela dig att det inte finns något som helst naturligt i att runka sitt barn i munnen. Jag vet förvisso inte vad din uppfattning av vad som är naturligt är, men i min bok är det i alla fall inte det.



Anna. Det är inte alls det jag menar. Du får gärna förklara hur du tolkade mitt påstående på det viset.
Jag gissar på att du tänker på att både samlag och amning är helt naturligt och hade tänkt meddela dig att det inte finns något som helst naturligt i att runka sitt barn i munnen. Jag vet förvisso inte hur din uppfattning av vad som är naturligt är, men i min bok är det inte det.

Cancerämnen i barnmat

Publicerad 2011-11-08 11:15:08 i Tankar


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13901931.ab

Det förekom tydligen cancerframkallande ämnen i vissa av Sempers produkter, men de gick ut och sa att det bara var lite mögel för att de inte ville skrämma föräldrarna.

Det känns skönt att veta att de inte berättade något för att de inte ville skrämma oss, nu känner jag mig väldigt mycket lugnare. Hur ofta förekommer denna typ av mörkning, liksom? Tur att Sophie inte äter något av de produkter som dragits in, men man får vara lite mer försiktig i framtiden.

Godmorgon

Publicerad 2011-11-08 09:59:44 i Allmänt

Bianca kände sig sjuk och sov hemma, så jag fick ta hand om henne ensam i natt. Det var minst sagt jobbigt eftersom hon hade 39 graders feber igår när hon skulle sova. Mellan ett och fyra sov jag knappt got eftersom jag var tvungen att bluffa på Sophie för att hon skulle sova vidare, men vid fyra sov hon äntligen djupt så att jag också kunde få mig lite sömn innan vi skulle upp.

Jag förväntade mig att hon skulle vakna vid sju som hon brukar, men hon ville ta en liten sovmorgon till klockan nio. Inte mig emot, men nu blir det intressant att se hur dagen blir eftersom hon vaknade så sent och troligen har skjutit upp allt en och en halv timme. Jag får hoppas att det löser sig ändå.

Låt kvinnor amma sina barn

Publicerad 2011-11-07 20:37:01 i Tankar

I de senaste numren av Metro har det pågått en debatt i insändarsidan kring huruvida mammor ska få amma sina barn ute på stan eller inte. Det började med att en person tyckte att det var stötande och äckligt när mammorna drog fram sina bröst för att mata sina barn och ville att detta borde förbjudas, och sen så har det gått fram och tillbaka med argument av olika kvalitet.

Jag förstår ärligt talat inte hur vissa personer tänker. Att förbjuda amning ute på stan är ju helt absurt och inhumant. När ett barn ammas blir det tryggt, tröstat och mättat men det bidrar även till att relationen mellan barn och mor blir bättre samt till ett bättre immunförsvar hos barnen; något som man inte får genom modersmjölkersättning. Det är väldigt tråkigt att allt fler väljer att inte amma men egentligen är det inte så konstigt om vi nu lever i ett så intolerant samhälle där folk vill att de kvinnor som faktiskt väljer att amma sina barn ska tvingas stanna hemma istället för att kunna vara ute på stan som vanligt folk.

Jag tvivlar faktiskt på att mammor är jättesugna på att sitta och amma offentligt, men de har inget val, och det är faktiskt ingen som tvingar folk att sitta och glo (tror jag i alla fall, det skulle ha varit märkligt), så om man nu tycker att det är stötande och äckligt kan man faktiskt titta bort och tänka på annat.

En kvinna försvarade amningen med att kvinnans bröst faktiskt är till för att amma barnen och att vi borde låta dem göra det, och då var det någon idiot som kontrade med att våra könsorgan är till för att skapa barn och att det därav borde vara tillåtet att ha sex offentligt. Ärligt talat? Ibland tappar man hoppet för människan. Skillnaden mellan påståendena är ju att det ena är olagligt medan det andra är fullt lagligt. Mer behöver jag inte säga.

Jag tycker att det är självklart att man ska få amma sina barn offentligt, och jag tycker att de som inte tycker det ska ställa sig frågan: Vad är egentligen jobbigast? Att en kvinna diskret ammar sitt barn eller att barnet gallskriker för att det är hungrigt eller ledset? Låt kvinnorna amma så att barnen mår bra.

Och om vi nu förbjuder kvinnor från att amma offentligt tycker jag att vi lika gärna kan förbjuda lättklädda kvinnor på tidningar och reklamer. Det visar ju faktiskt lika mycket hud, om inte mer, men skillnaden ligger ju i att snuskgubbarna gillar kvinnor i underkläder medan ammning inte är lika sexigt.

Feberbebis

Publicerad 2011-11-07 15:47:13 i Allmänt

Nu har jag äntligen fått en klipptid. Dessa röda dagar är ju jättejobbiga eftersom allt är stängt, men nu ska jag äntligen bli av med mina jobbiga lockar som dyker upp när håret blir lite för långt.

Sophie är sjuk igen, hon hade 39 graders feber och snorar jättemycket. Det är antagligen därför hon sover som en stock hela tiden. I förmiddags sov hon två timmar, och sen bara två timmar senare somnade hon igen och har nu sovit i en timme. I vanliga fall brukar hon inte sova förrän tre - tre och en halv timme efter att hon vaknat. 

Nu sitter jag här och kollar på Glee. Det kan ju faktiskt vara en av de bästa serierna någonsin. Helt underbar är den. Inte lika bra som OC dock, men det kommer nog ingen serie någonsin vara för OC är bäst.


Dagen som gått

Publicerad 2011-11-06 22:34:08 i Allmänt

Det har varit en händelserik dag idag. Vi hade bestämt med farmor Ylva att vi skulle åka till outleten vid Barkarby runt klockan elva men vi försov oss till klockan tio så vi fick stressa en del för att komma iväg. Klockan halv tolv rullade vi i alla fall iväg med en nyvaken bebis som inte ville göra något annat än att springa runt och leka; något som är väldigt svårt när man sitter fastsspänd i en bil. Vi hade hoppats att hon skulle sova i bilen men hon somnade väldigt tidigt och hade precis vaknat när vi åkte iväg.

Bilresan blev som ni kanske förstått inte en lätt match. Hon skrek och var förbannad för att vi hade tvingat ner henne i en obekväm stol. Jag försökte med alla roliga leksaker jag hade tagit med, men inget verkade hjälpa i mer än några sekunder. 

Vi kom i alla fall fram utan några större missöden och då erbjöd sig farmor att leka med Sophie eftersom hon inte var jätteintresserad av att shoppa. Det var skönt eftersom det betydde att jag och Bianca kunde springa våra ärenden utan att vara störda av en hyperaktiv ettåring. Att shoppa med en bebis kan vara något av det svåraste som finns, faktiskt.




När vi skulle åka hem vaknade Sophie när vi skulle lägga henne i bilen och hon vägrade somna om förrän vi i princip var hemma, men sen sov hon jättelänge och jättetungt.
Bianca försökte väcka henne genom att lyfta upp henne och gulla lite med henne men hon somnade bara om som en stock, så Bianca satte sig ner i soffan och tog det lite lugnt med en gosig sömntuta i famnen.



När vi skulle ta tåget hem till mig så blev Sophie lite trött och satte sig ner på perrongen.



Detta blev kanske inte ett jätteintressant inlägg, men det handlar ju om Sophie så det kan ju inte bli dåligt. 

Jag måste förresten säga att galltvål är en underbar uppfinning. Jag begick misstaget att ge Sophie Spaghetti Bolognese när jag hade en av mina favoritskjortor på mig. Självklart fick jag fläckar på den, men galltvålen har nu nästan tagit bort alla fläckar. Helt underbart, ju!

Shoppingdag

Publicerad 2011-11-06 17:22:04 i Allmänt

Här kommer en liten bild på en bebis som däckade när vi var och shoppade loss på Stockholm Quality Outlet.



Jag köpte ett par nya jeans från Nudie och en väldigt mörkblå kofta från LEE. Jag kanske lägger upp bilder på dem senare. Förlåt att jag inte skrev något igår, jag ska försöka gottgöra er ikväll med något intressant.

Sophie borde verkligen vakna nu, men hon är fortfarande heldäckad och vägrar att vakna. Stackarn.

Födelsedag och trappskam

Publicerad 2011-11-04 22:08:58 i Allmänt

På tunnelbanan på väg till kusinerna så gick jag upp för en sån där barnvagnsramp i trapporna. Jag kom på att det brukar gå folk i den och började prata ganska högt med Bianca om hur jag fullkomligt avskydde såna personer, framförallt när det fanns plats i den ordinarie trappan. När jag väl kom upp och tittade bakom mig såg jag hur det gick två personer precis bakom mig och de såg ganska skamsna ut.





När vi väl var framme fick vi äta god middag med god efterrätt. Sophie sprang runt och lekte med allt och alla. Det är väldigt roligt att hon lekte med lilla kusinen Edvin eftersom han alltid varit väldigt blyg och reserverad inför henne.

Vi sövde henne med flaska och vagn och när hon väl somnat så tog vi ut flaskan ur munnen på henne, men hennes händer och mun var frysta i samma position som när hon drack. Väldigt sött!



Nu ska jag sova, annars är jag så trött imorgon när vi ska second hand shoppa med min syster. Adieu så länge.

Ingen klippning heller

Publicerad 2011-11-04 16:15:23 i Allmänt

Frisören hade stängt tidigare idag för att det är dagen före röd dag, så jag hann inte klippa mig. Men imorgon ska jag försöka få bort kalufsen! 

Nu ska jag, Bianca och Sophie iväg på Biancas kusins födelsedagsmiddag. Jag önskar att jag gick på mer sånt för jag gillar verkligen att vara uppklädd.

Ingen bebis

Publicerad 2011-11-04 11:50:47 i Allmänt

Goddag.

Förlåt att jag inte skrev något nytt inlägg igår, men det hände inte så mycket intressant med Sophie och på kvällen var jag och träffade två kompisar. Egentligen är en av de kompisarna min kusin, men jag blev så ledsen när Bianca påpekade det att hon ändrade sig och sa att det också gilldes som en kompis.

Vi satt och spelade lite tv-spel, lagade och åt hamburgare med ungsstekt potatis och snackade strunt. Det var trevligt och skönt att ha en kväll då man bara kunde ta det lugnt, men jag saknade såklart Sophie och Bianca. Det lär jag aldrig komma ifrån.

Nu har jag precis ätit klart min frukost och väntar på att Sophie ska komma hem igen. Hon är ute och sover med mormor.



Jag ska förresten klippa mig idag, så jag ska slänga upp en före och efter bild sen. 
Vi hörs.

Skogspromenad

Publicerad 2011-11-02 16:11:43 i Allmänt

Jag, Bianca och Sophie tyckte att vi behövde vara ute lite i dagsljus så vi gick ut på en liten skogspromenad.







Visst är mina två älsklingar söta?

Ny pose

Publicerad 2011-11-02 13:45:42 i Allmänt

Sophie har börjat göra en konstig grej. Hon går runt med ena armen bakom ryggen. 



Paris eller London?

Publicerad 2011-11-02 12:12:44 i Allmänt

Jag och Bianca ska åka utomlands för att shoppa loss efter jul, men vi kan inte bestämma oss för var vi ska åka. Först tänkte vi åka till New York, men det är så dyrt och långt så man tjänar på att köpa lite dyrare kläder i en stad som ligger närmare. London är inte jättemysigt kanske, men det finns massa platser som är med i Harry Potter (som vi båda fullkomlig älskar) medan Paris är jätteromantiskt och mysigt. Tänk er liksom att äta nygjorda crepes vid Champs Elysees täckt med vid pudersnö. Jättesmörigt, eller hur?




Vad tycker ni? 

Jag är förresten stolt över att jag har så många läsare att jag faktiskt kan fråga dem om råd. I förrgår hade jag 70 unika läsare. Jag har som max haft kanske 15.

Hundmys

Publicerad 2011-11-01 20:24:19 i Allmänt

Sophie älskar verkligen Whitney. Det är så sött när hon springer fram till korgen, lägger sig ner och myser med henne. 






Årebebis

Publicerad 2011-11-01 14:09:40 i Allmänt

Sophie ser ut som en skidåkare som chillar i sin stuga uppe i Åre. Hon har på sig strumpbyxor och body, och det ser ut som om hon har underställ på sig!



Vill man inte bara sätta sina tänder i hennes lår? Kannibalism borde vara tillåtet om det gäller söta barn.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela