Tomas - Ung pappa till Sophie

Sophie ÄLSKAR Pingu!

Publicerad 2012-08-31 17:11:47 i

En hostig och trött bebis får inte vara ute och leka i regnet. Istället får de sitta hemma och titta på Pingu!

Programmering

Publicerad 2012-08-30 08:47:05 i

Första lektionen i Programmering! Jag ska bli som Bill Gates; en snuskigt rik IT-snubbe. Det är en bra dröm, tycker jag!!

Ett genibarn!

Publicerad 2012-08-29 21:41:00 i Allmänt

Sophie är verkligen helt sjukt smart. Jag har ingen aning om hon är normalt smart för en tvååring, eller om det är ett supergeni jag har att göra med. 
 
Igår så var min mor väldigt snäll och skjutsade mig till skolan. Sophie var sjuk så min syster stannade hemma för att VABBA. Eftersom jag är en sån snäll gullis så bidrog jag genom att stänga garagedörren, så att farmor Ylva slapp gå ut ur bilen bara för att stänga den. Vi satte oss i alla fall i bilen (Som förövrigt har härlig rumpvärme. Det är som att kissa på sig. Urskönt!) och körde iväg mot min skola
 
Dagen gick som normala dagar går med skola och jobb, och sen på kvällen så kom mamma hem och undrade om jag hade tagit ur garagenycklarna ur dörren. Det hade jag ju såklart glömt, och det blev en jobbigt dålig stämning i hallen. Sophie kom springande för att glatt hälsa på sin älskade farmor och när hon hörde att vi stod och pratade om nycklar så sa hon "Tommy nycklar". Jaha, vad ska det nu betyda, lilla fröken? 
 
Hon upprepar "Tommy nycklar" och pekar upp på nyckelhängaren. DÄR HÄNGER JU BILNYCKLARNA!
Tydligen hade vår granne Tommy hittat nycklarna i garagedörren, kommit upp och lämnat dem till min syster och Sophie. Detta hade då Sophie kommit ihåg och hon berättade det för oss. Att Tommy kommit förbi med nycklar. Helt fantastiskt!
 

Hjälp!

Publicerad 2012-08-29 00:23:45 i

Jag har inte bloggat på typ en vecka. Det var riktigt dåligt gjort av mig och jag borde verkligen skärpa mig. Jag hinner tyvärr inte skriva så mycket just nu, jag borde sova, så det blir bara en söt bild på Sässä!

Skolfoto

Publicerad 2012-08-23 08:58:47 i

Stoppa in skjortan, på med kavajen. Skolfoto avklarat. Häääärligt!

Syskonhäng på gärdet

Publicerad 2012-08-21 16:00:09 i

Jag lever. Skolan har inte tagit kål på mig, inte än i alla fall. Jag är bara så otroligt trött och dålig på att komma på saker att skriva om. I mitt händelselösa liv händer det inte så jättemycket spännande saker, som är värda att skriva om.

Idag var det den första RIKTIGA skoldagen jag haft på nästan två år. Samhällskunskap, matte och svenska. Jag har redan fått en läxa, så de tutar och kör på en gång. Återigen: hjälp mig.

Nu sitter jag i min systers studentlägenhet, hänger lite med hennes skyltdocka (som förövrigt heter Ingrid!) och äter fruktsallad. Jag åkte hit för att låna (läs: sno) hennes kamera och börja fota saker, typ löv och grus!

Schools out for summer, fast tvärtom

Publicerad 2012-08-19 23:55:50 i Allmänt

Jag sitter och återhämtar mig efter helgen. Sitter och kollar på djupa svartvita foton på människor som röker och funderar på att köpa en kamera. Jag gillar verkligen att fota, men har aldrig haft en riktig kamera. På blocket går en Canon 1000D för runt 2000kr, och jag ska kanske spara lite av framtida löner och köpa mig en sån? Kanske. Vet inte.
 
Jag börjar känna mig lite nervös inför att börja skolan imorgon. Det har ändå gått ett och ett halvt år sen jag gick i skolan sist. Jag är rädd att tvåan, som enligt folk är det värsta året, kommer komma som en otrolig chock. Jag läser ju som sagt utökad studieplan, så jag kommer verkligen gå från 0 - 100. Hjälp mig.

Nivå 22

Publicerad 2012-08-17 22:06:23 i

Hänger lite på Nivå 22, och sen ska vi dra vidare till lökiga Ambassadeur!!

Shes home!

Publicerad 2012-08-17 17:20:56 i

Igår kom Bianca hem från Spanien, så Sophie har nu flyttat hem till henne för att bo där i en vecka!

Eftersom Amanda kom hem från Grekland idag så bestämde jag mig för att åka och möta henne och Ida på Arlanda. Det är lättare sagt än gjort, och jag fick lite panik när jag kom fram till Terminal 5 och märkte att det var terminalen för utgående flyg och jag visste inte hur jag skulle komma till ankomsthallen. Jag gick ner för en obskyr trappa och hamnade i någon form av källare, men hittade till slut fram till där reströtta människor mötte upp personer med skyltar med deras namn. Skönt.




Vad har jag gett mig in på?

Publicerad 2012-08-16 12:07:00 i Allmänt

Jag mailade precis min mentor och frågade om jag kunde få hoppa på och läsa en kurs i Ensemble i höst. Om jag får det kommer det att innebära att jag läser 150p utökad studieplan. Utöver det så har jag ju en dotter att ta hand om, en blogg att skriva, övriga kurser att plugga och sen så har min skola ett skollag i Amerikansk fotboll som jag ska söka till och förhoppningsvis komma med i. Sen så vill jag ju gärna ha lite fritid också. Det skulle vara skönt.
 
Om jag helt plötsligt försvinner i höst så vet ni att jag dött på grund av överansträngning. Bara så att ni vet!
 
 
Som fattig student får man ju inga pengar på sommaren, så jag har inte kunnat klippa mig. Det börjar bli otroligt risigt där uppe, men idag ska jag ÄNTLIGEN klippa mig. Tjuhu! 
 
Man ser ju på bilden hur olycklig jag är på grund av min okontrollerbara frisyr. Hemskt.

Mumford & Sons

Publicerad 2012-08-16 08:19:00 i Allmänt

 
 
Fatta vilken känsla att spela en av sina egna låtar och så sjunger över 15.000 personer med! Man kan verkligen se hur lycklig han  blir i början. Vilket band de är, de där Mumfords!
 

Lunch och shopping

Publicerad 2012-08-15 12:53:04 i

Sophie är nu på dagis så jag passade på att åka in till stan för att shoppa lite kläder och äta lunch med min gamla klasskamrat Sofie!

Än så länge har jag köpt en skitsnygg mörkblå blazer. Bilder kommer!!

Jag har barn!?

Publicerad 2012-08-14 21:22:09 i Allmänt

Ibland slår det mig hur otroligt märkligt det är att jag har barn. Jag har nyligen fyllt 18 år och jag har en dotter och trots att det ändå gått snart två år så känns det otroligt konstigt, fastän det på samma gång känns så rätt och naturligt. 
 
Den livsstil som jag fick när Sophie föddes har ju blivit så naturlig att jag ibland glömmer bort att andra, normala ungdomars, liv inte alls innebär sömnbrist (eller jo, okej, det kanske det gör...), blöjbyten, öppna förskolor och lämning och hämtning på förskola. Det ligger ju absolut någonting i att man som ung förälder inte kan leva och växa upp som andra tonåringar, men när man tänker på Sophie och hur otroligt underbar hon är när hon säger "pappa, kom du, mysa sängen" så inser man att den uppofrringen man gör så att man inte kan spontanåka till Rhodos eller vakna upp bakfull i Rotebro är värd det. Alla gånger.
 
En annan sak som slagit mig är hur otroligt få unga pappor det finns. Var tar alla vägen egentligen? Borde det inte rimligtvis finnas lika många unga mammor som unga pappor? Jag minns att det fanns en facebook-grupp för de som hängde på den öppna förskolan för unga föräldrar som jag var mycket på. Gruppen hette "mammorna på öppna förskolan". Det var en så självklar grej att det inte fanns några unga pappor som var föräldralediga och hängde på öppna förskolor med sina barn.  Hur klarar man av att bara lämna allt ansvar till mamman? Hur kan man leva ett helt normalt liv med vetskapen att man har ett barn, som man bara struntar fullständigt i?
 
Det känns ju som att det borde finnas andra vettiga och ansvarstagande (självgod kille, anser sig själv vara ansvarstagande och vettig!) killar som gör sina flickvänner gravida, och stannar kvar för att ta sitt ansvar. Eller?
 
 

Hitta bebisen

Publicerad 2012-08-14 14:14:49 i Allmänt

 
Det är helt hopplöst att försöka få Sophie att gå in själv efter att hon varit ute och lekt. Jag försöker bluffa genom att säga "Pappa, går in nu!" och börjar gå iväg hemmåt. Hon tittar några sekunder mot mitt håll och vänder sig sedan om och springer iväg för att leka. Det slutar alltid med att jag måste lyfta henne och i princip tvinga henne in!
 
Ibland undrar jag hur lång tid det skulle ta innan hon märkte att jag var borta, om jag gick hem. Hon skulle säkert klara sig fin fint i åtminstonne 20-30 minuter. Är det oetiskt eller bad parenting att gömma sig för att kolla hur lång tid det skulle ta?
 

Morgontv

Publicerad 2012-08-14 10:27:07 i Allmänt

Eftersom jag har väldigt svårt med att äta frukost så fort jag vaknar måste jag vänta någon timme innan jag äter, så nu medan jag äter min sena frukost passar Sophie på att titta lite barnprogram. Det är otroligt skönt att hon börjat tycka om tvn, men man måste ju passa sig så att man inte låter henne sitta där hela dagarna bara för att det är bekvämt!
 
 
Nu är det dags att klä på oss och gå ut innan det blir lunch!

Ny design

Publicerad 2012-08-13 20:28:56 i Allmänt

Det slog mig nu att jag verkligen måste fixa en ny design. Den ser ju förjävlig ut, och Sophie har ju vuxit så mycket sen sist så jag borde byta till en annan bild på henne. Det är troligen inte så många som läser min blogg, men om någon läser och skulle tycka att det var en jättekul grej att göra en bloggdesign åt mig kan den ju lämna en kommentar!!
 
Tills jag orkar ta tag i designproblemet får ni (jag) nöja mig med en provisorisk och otroligt tråkig färdigdesign.

Frisk och kry igen

Publicerad 2012-08-13 20:25:34 i Allmänt

Nu är jag äntligen frisk igen och Sophie är tillbaka hos mig efter att ha spenderat helgen hos mormor Tinah, eftersom jag gick och blev förkyld och väldigt hostig. Jag började känna mig sjuk redan i måndags, men sedan blev det bättre för att sen bli dåligt igen nu till helgen. Medan Sophie haft det mysigt och kul hemma hos mamma (Bianca är dock i Spanien just nu) så har jag legat och maratonkollat på Sex and the city och tryckt i mig i snitt fem påsar popcorn per dag. Man skulle kunna tro att jag är en tjej som har mens!
 
 
 
Som jag tidigare skrev så har vi bestämt oss för att inte låta Sophie sova i vagnen mer, så hon har inte sovit alls på dagarna nu i helgen och var jättetrött. Jag försökte laga mat till oss, medan Sophie stod bredvid och gnällde och kramade och drog i mitt ben. Det är ganska svårt att laga mat med en övertrött två-åring, men det gick bra till slut!
 

Bullfika

Publicerad 2012-08-10 16:14:20 i

Nu har jag hämtat Sophie och begett mig ner till farmors kolonilott för att äta lite hederlig och gemytlig bullfika! Göööött!

Photoshoot

Publicerad 2012-08-09 16:35:07 i

Hänger lite på Astrid och Amandas photoshoot. Amanda är paradoxalt nog väldigt rädd för kameran. Knäppt.

Soffsovning

Publicerad 2012-08-09 14:08:54 i

Idag var det fjärde dagen av dagisinskolning, och hon skulle vara där själv mellan 9 och 12! Hon har inte kunnat sova där, eftersom hon annars somnat i vagnen. Så nu har jag bestämt att hon inte får sova mer i vagnen. Antingen somnar hon utan vagn här hemma eller så får hon inte sova alls!

Vänja av pappigheten

Publicerad 2012-08-08 09:36:37 i

Jag försöker vänja av Sophies pappighet genom att låta henne leka helt själv utan att pappa följer efter. Då kan man passa på att blogga och sitta och se plågad ut i solen!!

ZzzzzZZZzzZz

Publicerad 2012-08-07 15:40:18 i

Trött efter dagis. Jag låtsas att jag är en bebis och tar en liten powernap.

Dagisdags

Publicerad 2012-08-06 14:24:11 i

Idag var som sagt första dagen för Sophie på dagis. Tyvärr har jag dragit på mig en jävlig hosta och förkylning, så Bianca fick gå ensam första dagen av inskolning! Jag var där den första halvtimmen för att hälsa på lärare och barn, och de hade redan satt upp namnskylt och gett henne en egen krok med en bild på en apa. Sophie kommer verkligen att älska att gå på dagis!! .

Dagisshopping

Publicerad 2012-08-04 17:06:17 i

Nu har jag och Bianca varit inne i stan och shoppat MASSOR av kläder åt Sophie. Hon ska ju börja på dagis på måndag, så vi behövde köpa lite mer kläder är lämpade för dagislek!

Ställningskrig

Publicerad 2012-08-02 13:27:49 i

Sophie vill jättegärna ha mjölk, men jag säger att hon måste äta mer lunch innan. Vi är båda för stolta för att ge oss.

Enkööping!

Publicerad 2012-08-01 22:56:16 i

Jag och Sophie flyr från Stockholm under några dagar. Skönt att vara på landet lite!! Sophie ville bara krama farfar. Hon har saknat honom så efter att han och farmor bilat i Norge i en vecka!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela